Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού

Ογιουγκοσλαβικός λαός προσέρχεται την Κυριακή στις κάλπες, εν μέσω μιας πρωτοφανούς εκστρατείας εκβιασμών, τρομοκρατίας, πολιτικών και στρατιωτικών επεμβάσεων από τις ηγετικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού. Αυτό που δεν κατάφεραν με τον βρώμικο πόλεμο πριν από ένα χρόνο και τις απάνθρωπες κυρώσεις που ακολούθησαν, τη μετατροπή δηλαδή της Γιουγκοσλαβίας σε προτεκτοράτο της «νέας τάξης», επιχειρούν να το πετύχουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, μέσα από τις εκλογές της 24ης του Σεπτέμβρη. Το εξοργιστικό είναι ότι εμφανίζονται ως θεματοφύλακες... των «δημοκρατικών διαδικασιών» και της «ελεύθερης έκφρασης» του γιουγκοσλαβικού λαού, αυτοί που τα χέρια τους στάζουν ακόμα από το αίμα αυτού του λαού, αλλά και όλων των λαών του κόσμου.

Ηκυβέρνηση Σημίτη, δε χωρά καμία αμφιβολία, έχει εμπλακεί μέχρι το λαιμό στη νέα αυτή ιμπεριαλιστική επέμβαση και μάλιστα καυχιέται για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο. Προκειμένου να τον «κατακτήσει» δε δίστασε ο Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί το Βελιγράδι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να μεταφέρει το μήνυμα της Δύσης: Την ανατροπή, δηλαδή, του Μιλόσεβιτς και την ενίσχυση της φιλικής αντιπολίτευσης. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών δε δίστασε να περηφανευτεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του για την έκδοση του κατάπτυστου κειμένου των «15» την περασμένη Δευτέρα. Ακόμα και χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Σημίτη, δήλωσε ξετσίπωτα ότι ο γιουγκοσλαβικός λαός είναι ελεύθερος να αποφασίσει ό,τι θέλει, «αρκεί να ακολουθήσει έναν δρόμο που ακολούθησε η Ελλάδα»! Τότε μόνον, όπως είπε, θα σταματήσουν «οι έξωθεν επεμβάσεις»! Το ξέρουν πλέον και οι πέτρες ότι η κυβέρνηση Σημίτη φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του καλύτερου και αποτελεσματικότερου οργάνου και «στρατιώτη» των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών και της «νέας τάξης» στην περιοχή, προκειμένου να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεηλασία και τον εξανδραποδισμό των λαών της. Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι αντάξια των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεών της, ευτελίζοντας και ανατρέποντας κάθε έννοια και αρχή ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης με τους γειτονικούς λαούς.

Τα τερατώδη ψέματα και οι εκβιασμοί, που επιστρατεύονται για να συγκαλύψουν στα μάτια των λαών τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο ένα πράγμα: Η καθυπόταξη του γιουγκοσλαβικού λαού, η πρόσδεση της χώρας στο άρμα της «νέας τάξης». Αυτός είναι ο λόγος που ήδη λειαίνουν το έδαφος ότι ακόμα και αν ο Σλ. Μιλόσεβιτς κερδίσει τις εκλογές, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επεμβάσεις τους. Ο ίδιος ο Μπ. Κλίντον φρόντισε χτες να κατηγορήσει προκαταβολικά τον Μιλόσεβιτς ότι είναι ικανός να κλέψει τις εκλογές, για να προσθέσει ότι «εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει όλοι μας να καταστήσουμε βέβαιο ότι θα χάσει την όποια νομιμοποίηση τού έχει απομείνει στον κόσμο». Παρόμοια δήλωση, διόλου τυχαία, έσπευσε να κάνει και ο γγ του ΝΑΤΟ, Τζ. Ρόμπερτσον.

Οελληνικός λαός, που στάθηκε στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού τις μέρες των δολοφονικών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, στέκεται και σήμερα δίπλα του, αποκρούοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση και αξιώνοντας να αφεθεί ελεύθερος από τις επεμβάσεις της «νέας τάξης» να διαλέξει το δρόμο του. Καταγγέλλει και καταδικάζει την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη και αγωνίζεται για την ειρήνη και φιλία των λαών ενάντια στη «νέα τάξη» και στους τοπικούς χωροφύλακες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ