Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος με δύναμη και προοπτική

Κάτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ και οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το Κόμμα στις εκλογές του Νοέμβρη. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να βοηθήσει το λαό να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί. Γιατί;

Επειδή μόνο ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εκληφθεί από το κεφάλαιο και τα κόμματά του σαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τρομοκρατία και οι απειλές τους, τα κάλπικα διλήμματα περί πτώχευσης και κατάρρευσης δεν πιάνουν τόπο. Θα τους τρομάξει αντί αυτοί να τρομάζουν το λαό, προσπαθώντας να τον βάλουν στη γωνία, να τον μετατρέψουν σε παθητικό δέκτη, αν όχι σε συμμέτοχο στη συντριβή των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Θα εμποδίσει την κυβέρνηση και θα τη δυσκολέψει στα σχέδιά της αμέσως μετά τις εκλογές να προωθήσει τα προαποφασισμένα μέτρα που έχουν ανάγκη οι μεγαλοεπιχειρήσεις, για να κερδοφορήσουν πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων. Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να πάρει άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Η στρατηγική της είναι αντιλαϊκή και προωθείται εντός και εκτός μνημονίου.

Θα φέρει τη λαϊκή ψήφο στο ύψος της αναγκαιότητας ανόδου του λαϊκού κινήματος αντιστοιχίζοντας την αντεπίθεση στην επίθεση που πυροδότησαν τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα. Αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν υποστούν πανωλεθρία, τότε δίκαια θα θεωρήσουν ότι οι αγώνες ήταν συγκυριακοί, όπως και η λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική τους. Δίκαια θα πιστέψουν ότι ξεφούσκωσε το κίνημα, που το προηγούμενο διάστημα ξεδιπλώθηκε στη χώρα μας και ενέπνευσε αγώνες σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Θα δείξει στην κυβέρνηση ότι οι ελιγμοί και η κοροϊδία, στην προσπάθειά της την τελευταία ώρα να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, πέφτουν στο κενό. Θα ακυρώσει και στο μέλλον κάθε απόπειρα να ξεγελάσει το λαό με προκλητικές εξαγγελίες, όπως αυτές που έκανε χτες ο πρωθυπουργός, μοιράζοντας χάντρες σε συνταξιούχους και άνεργους, όταν με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει γυρίσει τους όρους ζωής τους δεκαετίες πίσω.

Θα τραβήξει από τη ΝΔ το όψιμο αντιμνημονιακό της προσωπείο και θα τη βάλει εκεί που πραγματικά ανήκει: Δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, σαν δύναμη συμπληρωματική στην υπηρέτηση της αντιλαϊκής στρατηγικής υπέρ των μονοπωλίων, η οποία προωθείται με μέτρα και νόμους εντός και εκτός του μνημονίου με την τρόικα.

Θα δώσει ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, προϋπόθεση αναγκαία για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, με στόχο την αναμέτρηση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τους φορείς της.

Θα αποτελέσει ψήφο υπέρ του άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός για να ξεφύγει από την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις χαμηλές συντάξεις και την επί πληρωμή Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια. Ολα τα παραπάνω είναι συνέπειες της ανάπτυξης που υπηρετεί το κεφάλαιο και στηρίζεται απ' όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει, ώστε να δημιουργηθούν οι πολιτικοί όροι για μια άλλη ανάπτυξη, με κοινωνικοποιημένα τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και με αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ