Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απειλή για το λαό τα πυρηνικά

Σε διαρκή πυρηνική ομηρία βρίσκεται η Ελλάδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτό επιβεβαίωσε προχθές με περισσό κυνισμό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, δίνοντας μάλιστα και τον τόνο ακόμα πιο μεγάλης και βαθιάς εμπλοκής στο ιμπεριαλιστικό γίγνεσθαι. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που ασπάζονται και υπηρετούν το ιμπεριαλιστικό σύστημα, υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού, όχι μόνο στην αδηφάγο κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως αποτυπώνεται με την λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων, που κατά κύματα έρχονται αλλά και στους πλέον ακραίους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, που είναι το αποκαλούμενο «πρόγραμμα πυρηνικής αποτροπής» του ΝΑΤΟ. Δείχνοντας έτσι ότι πρόκειται για ενιαία στρατηγική καθυπόταξης των λαών.

Η ομολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ότι η χώρα συμμετέχει στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας μοίρες μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες, καθώς και ότι γι' αυτό το σκοπό Ελληνες αξιωματικοί συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ και συνεπώς πραγματοποιούνται και ανάλογες ασκήσεις, εγκυμονεί ανυπολόγιστους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και αποτελεί μέρος της βαθύτερης ενσωμάτωσης της χώρας στους μηχανισμούς και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Εξάλλου για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα, π.χ. στον Αραξο, οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν έναν κώδικα ένοχης σιωπής.

Η ενσωμάτωση αυτή στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σηματοδοτείται και με την αποδοχή, εκ μέρους της κυβέρνησης, του νέου επικαιροποιημένου στρατηγικού δόγματος της λυκοσυμμαχίας, με βάση το οποίο ο πυρηνικός εφιάλτης διατηρείται με την προβιά του «αποτρεπτικού» χαρακτήρα. Σύμφωνα με τη «νέα στρατηγική αντίληψη» του ΝΑΤΟ για το διάστημα 2010-2020, ενισχύεται ο χαρακτήρας του ως παγκόσμιου πολιτικοστρατιωτικού οργανισμού, ενώ αναμένεται ν' ακολουθήσουν το επόμενο εξάμηνο διαδικασίες για την υλοποίηση των κατευθύνσεων που συμφωνήθηκαν στη Λισαβόνα. Στη βάση αυτή η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει, για λογαριασμό της χώρας, υποχρεώσεις τόσο στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας δομής του ΝΑΤΟ, όσο και στο πλαίσιο της εγκατάστασης της «αντιπυραυλικής ασπίδας». Οι δεσμεύσεις αυτές δημιουργούν νέα δεδομένα σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αλλωστε αποτελεί στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων με στόχο την εξασφάλιση της δικής της θέσης στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό, στα πλαίσια και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπου τα πυρηνικά όπλα αποτελούν μοχλό ενίσχυσης ισχύος απέναντι σε ανταγωνιστές. Στους σχεδιασμούς αυτούς, οι λαοί, τα δικαιώματά τους αποτελούν αναλώσιμα υλικά.

Το πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, στην ουσία η πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ, αποτελεί την πιο επιθετική πτυχή της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής και συμβαδίζει με το πρόγραμμα «αντιπυραυλικής προστασίας» που συμφωνήθηκε στο ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί προέκταση του αντίστοιχου προγράμματος των ΗΠΑ. Η επικαιροποίηση, διά στόματος του υπουργού Εθνικής Αμυνας, της ελληνικής εμπλοκής στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, έρχεται να «κουμπώσει» την ελληνική συμμετοχή στην «αντιπυραυλική ασπίδα» και αποτελεί πρόκληση πρώτου βαθμού που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Ο λαός έχει την ευθύνη, αλλά και τη δύναμη, να εμποδίσει και να ματαιώσει τα αντιδραστικά και καταστροφικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, να παλέψει και να κατακτήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ