Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Αύριο όλοι με τις σημαίες και τα πανό στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 62 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Αύριο οι εργάτες και οι εργάτριες, μαζί με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν στην άγρια αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικας. Αύριο να δοθεί απάντηση και στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που συνδιαλέγεται και απλώνει κι αυτός «χείρα βοηθείας» στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το μαύρο μπλοκ και οι σύμμαχοί του στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να υπάρξει μαζική και μαχητική απάντηση σε ταξική κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, η απεργία στις 15 Δεκέμβρη δεν αποτελεί «κορύφωση», αλλά σταθμό για την παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού. Το πολυνομοσχέδιο, που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις και δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν οι εργοδότες τους εργαζόμενους όσες ώρες θέλουν, όποτε θέλουν, με μισθούς εξαθλίωσης, πρέπει να βρει σύσσωμο το λαό απέναντί του.

Η επίθεση που ξεδιπλώνεται στοχεύει στο σήμερα και στο αύριο της εργατικής τάξης. Επιπλέον, δε χτυπάει μόνο τους εργάτες, αλλά και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό, ακριβώς, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία. Σε αυτή την κατεύθυνση το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία που απευθύνουν η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η ΟΓΕ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολομέτωπη απάντηση του λαού στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου.

Αλλωστε, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλη αυτή την περίοδο, έχει δώσει το στίγμα, προχωρώντας στην οργάνωση των εργατών «από τα κάτω». Το ΠΑΜΕ αξιοποιεί καθημερινά όλες τις μορφές δράσης, με συζητήσεις και συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις και δουλειά εργάτη τον εργάτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη κάθε χώρος δουλειάς να μετατραπεί σε οχυρό αντίστασης στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Στο ίδιο πλαίσιο αξιοποιεί και τη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας, πραγματοποιώντας συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Το πολυνομοσχέδιο, που τώρα προωθεί η κυβέρνηση, αποτελεί τη συνέχεια μιας βάρβαρης πολιτικής, που θέλει να πετάξει στον Καιάδα όλα τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, που θέλει να μετατρέψει τους εργάτες σε φθηνή ύλη στα χέρια της εργοδοσίας. Οι ευθύνες της ΓΣΕΕ είναι τεράστιες, καθώς βάζει πλάτη και διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων του μαύρου μπλοκ.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν όλα αυτά τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται για την αποτροπή των απολύσεων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το δίλημμα «ή χάνεις τους μισθούς και σου πετσοκόβονται τα δικαιώματα ή απολύεσαι», είναι ένα δίλημμα «Προκρούστης» που θέλει τον εργάτη σκυμμένο, την εργατική τάξη - επαίτη, η οποία θα παρακαλάει να της κόψουν το πόδι αντί για το χέρι. Η γενικευμένη συμμετοχή στην απεργία και η μαχητική παρουσία όλων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην αυριανή απεργία, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Κλιμάκωση που στόχο θα έχει την ίδια την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ