Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη»

Και όμως μπορούμε. Στο χέρι μας είναι να διαδώσουμε πλατιά τη φωνή του Κόμματος στην εργατική τάξη και το λαό. Να κάνουμε το «Ριζοσπάστη» αχώριστο σύντροφο των απλών ανθρώπων του μόχθου. Η ίδια η πράξη αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες, αφού ήδη ο «Ριζοσπάστης» έφτασε στην 6η θέση κυκλοφορίας, πανελλαδικά, ανάμεσα στις 19 εφημερίδες που κυκλοφορούν κάθε Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία κυκλοφορίας του πρώτου εξαμήνου του 2000. Ετσι, ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης», με μέση κυκλοφορία 30.697 φύλλα, ανέβηκε από τη 10η και 11η θέση στην οποία βρισκόταν την τελευταία 10ετία στην 6η. Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα; Σ' εμάς τους κομμουνιστές δε χωρά επανάπαυση. Πολύ περισσότερο που ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» μπορεί να προπορεύεται από πολλές άλλες εφημερίδες, αλλά τον ξεπερνούν στο καθημερινό φύλλο, όπου κατά μέσο όρο η κυκλοφορία του φθάνει τα 13.176 φύλλα.

Ακόμη και αν προσθέσουμε στην κυκλοφορία, τόσο του κυριακάτικου όσο και του καθημερινού φύλλου, τα 1.350 φύλλα των συνδρομητών, πάλι έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δρόμο που συμπορεύεται με την απαίτηση να γίνει λαϊκή υπόθεση η πολιτική του ΚΚΕ, η συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία. Και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε, αν συναισθανθούμε πώς απέναντι σ' αυτό το μεγάλο όπλο στην ταξική πάλη, όπως η δική μας εφημερίδα, η άρχουσα τάξη διαθέτει πολλαπλάσια Μέσα Ενημέρωσης.

Ο«Ριζοσπάστης» σαν όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ αναδείχνει και προβάλλει, από ταξικές θέσεις, τα προβλήματα, τους καημούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης, όλων των εργαζόμενων. Αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων της αστικής τάξης, την αδίστακτη ιμπεριαλιστική πολιτική σε βάρος του λαού μας και των άλλων λαών. Προβάλλει τις λύσεις στα προβλήματα και την πολιτική διέξοδο για την υλοποίησή τους, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Ενημερώνει για όλα, όσα τα άλλα αστικά ΜΜΕ κρύβουν από το λαό, γιατί έτσι συμφέρει την άρχουσα τάξη. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και τις θέσεις, όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά και κάθε αγωνιστικής φωνής που αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Είναι λοιπόν προς το συμφέρον όχι μόνο των κομμουνιστών, αλλά όλων των εργαζομένων να ενημερώνονται για τα δικά τους ζητήματα από το «Ριζοσπάστη», αλλά ταυτόχρονα η διάδοσή του αποτελεί καθήκον πρώτης γραμμής. Οχι μόνο γιατί αποφασιστικό στοιχείο στην αύξηση της κυκλοφορίας του Κυριακάτικου «Ριζοσπάστη» είναι οι μαζικές εξορμήσεις που έγιναν, το Α' εξάμηνο του 2000, και η διακίνησή του από τους συντρόφους, φίλους και οπαδούς του Κόμματος. Αλλά γιατί ο κομμουνιστής μπορεί να δρα αποτελεσματικά μόνο αν είναι ιδεολογικοπολιτικά εξοπλισμένος σε καθημερινή βάση. Ετσι που η υπεροχή της πολιτικής μας να γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη διάδοσή της στην εργατική τάξη και το λαό. Ετσι που η άνοδος της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ να αντανακλάται στην αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη». Γιατί χωρίς πλατιά κυκλοφορία της μόνης εφημερίδας του λαού, δεν μπορεί να διεξάγεται αποφασιστικά η ταξική πάλη, δεν μπορεί να ανεβαίνει η πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, δεν μπορεί να χτίζεται το λαϊκό μέτωπο.

Το στοίχημα λοιπόν των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος, πρέπει και μπορεί να είναι η συνέχιση και η γενίκευση των εξορμήσεων αυτών -και για τον κυριακάτικο αλλά και για τον καθημερινό «Ριζοσπάστη». Για να φθάσει η εφημερίδα μας σε κάθε τόπο δουλιάς, γειτονιά, μαγαζί, σπίτι το σπίτι σε κάθε εργαζόμενο, εκεί που χτυπά η καρδιά των απλών ανθρώπων, για να γίνεται ο χτύπος της δύναμη της αντεπίθεσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ