Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγώνας επιβίωσης...

H διεκδίκηση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δεν είναι μόνο ένα δίκαιο, γενικά, αίτημα. Αποδείχτηκε στην πράξη πως είναι ο μόνος δρόμος επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού. Χωρίς την εξασφάλιση των στοιχειωδών, ανεξάρτητων, οικονομικών πόρων, είναι καταδικασμένος ή να εξοντωθεί ή να φύγει πάλι από τη γη του, ή ...να υποταχτεί, να αφομοιωθεί, έτσι που σε λίγα χρόνια να μη βρίσκεται ούτε στα βιβλία της ιστορίας, που θα γράφει η Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, αν αφεθεί να ολοκληρώσει τα ολοφάνερα σχέδιά της.

Εχει γίνει πια φανερό πως γι' αυτό τους στρίμωξαν σε ξεκομμένους θύλακες χωρίς δυνατότητες, όχι μόνο νερού, αλλά ούτε και στοιχειώδους επικοινωνίας. Γι' αυτό, επίσης, δεν υπάρχει για τον παλαιστινιακό λαό κανένας άλλος δρόμος από τις ηρωικές «εξόδους» αναπνοής - αντίστασης, που κάνουν καθημερινά τα παιδιά του.

Μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη, γίνεται καθημερινά αυτή η διεκδίκηση «αέρα» από τα παιδιά του παλαιστινιακού λαού και μπροστά πάλι στα μάτια όλου του κόσμου δολοφονούνται. Στο μεταξύ, η Νέα Τάξη, που έχει αναλάβει εργολαβικά την εξόντωση και αυτού του «εμποδίου», χύνει κροκοδείλια δάκρυα, τάχα, για την «έξαρση της βίας».

Η αντιμετώπιση της λεγόμενης «έξαρσης της βίας» είναι ένα εφεύρημα, όχι μόνο συγκάλυψης του μαζικού εγκλήματος, αλλά που ανοίγει και δυνατότητες διαιώνισής του. Αρχίζει ο λαβύρινθος των συζητήσεων και των βαθυστόχαστων αναλύσεων για το «ποιος φταίει» ή «ποιος άρχισε πρώτος», στην αρχή, και, στη συνέχεια, ο άλλος λαβύρινθος για το πώς, τάχα, «θα σταματήσει η βία...» Εν τω μεταξύ, από την πίσω πόρτα, μπορούν να συνεχίσουν να σχεδιάζουν πώς να κόβουν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης και, άρα, αυτοτελούς επιβίωσης, σπρώχνοντάς τους στην εξαφάνιση.

Ετσι ελπίζουν να παγιδεύσουν, όχι μόνο τους Παλαιστίνιους, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη, ώστε να κρατήσει στάση ουδέτερη και να ελπίζει σε άλλη μια λεγόμενη «ειρηνευτική διαδικασία». Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουν πως μπορούν, όπως σηκώνουν τους τοίχους των «εποικισμών» - πολιορκίας, να σηκώνουν τοίχους και στο αληθινό παλαιστινιακό πρόβλημα. Λες και έχει άλλη επιλογή ο Παλαιστίνιος από το να βγαίνει και να διεκδικεί, ακόμα και με την ίδια τη ζωή του, το δικαίωμα στη ζωή... Λες και υπάρχει καμιά άλλη επιλογή για όλο τον υπόλοιπο κόσμο από το να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενημέρωσης, συντονισμού, μαζικής αντίστασης και αλληλεγγύης, ώστε να μη γίνει αυτό το χατίρι του ιμπεριαλισμού.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για την επιβίωση και την ελευθερία είναι ο αγώνας του οποιουδήποτε λαού ενάντια στα σχέδια επιβολής της Νέας Τάξης του ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό η συμπαράσταση με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα τους δεν είναι ζήτημα «καλών αισθημάτων» και «ιδιαίτερων συμπαθειών». Είναι ζήτημα προσπάθειας ανατροπής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Αρα, είναι χρέος όλων η μαζική συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η ετοιμότητα για περισσότερες τρικλοποδιές στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ