Τετάρτη 17 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Μια νέα περίοδος δουλιάς ξεκινάει για κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια. Αυτή της υλοποίησης των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε ακριβώς πριν ένα μήνα. Ενός συνεδρίου που εξόπλισε ακόμα περισσότερο ιδεολογικοπολιτικά όλες τις οργανώσεις, σε όλη την κλίμακα του Κόμματος, αφού αποτέλεσε καρπό μιας πλούσιας συζήτησης που «πατούσε» στη βάση της πολύμορφης δράσης που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και συνδυάστηκε με ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία. Η θετική αυτή πείρα, αλλά και οι πολλές ανεκπλήρωτες δυνατότητες που πρώτοι οι κομμουνιστές αυτοκριτικά αναδεικνύουν, αποτελούν «πεδίο δόξης λαμπρό» για τη συνέχιση της δουλιάς και της δράσης το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Η ΚΕ, προχωρώντας στον προγραμματισμό της δράσης της, έθεσε τους άξονες που θα κινηθεί όλο το Κόμμα με βάση τις δύο αποφάσεις του συνεδρίου για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και τα Καθήκοντα του Κόμματος, οι οποίες με ειδικές εκδόσεις θα περιλαμβάνονται στο φύλλο του «Ρ» την ερχόμενη Κυριακή 21 Γενάρη, που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας μεγάλης πανεξόρμησης διαρκείας. Τα μέλη του ΚΚΕ χρειάζεται να δώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το βάρος στη δράση τους στο μέτωπο της συσπείρωσης της εργατικής τάξης για τα κοινωνικά της δικαιώματα (κοινωνική ασφάλιση, υγεία, κοινωνική πολιτική, παιδεία), στο κίνημα γενικότερα για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, ενάντια στον τρομονόμο, την κρατική καταστολή, για τα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας. Για τα ζητήματα αυτά χρειάζεται να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες από τις οργανώσεις σε όλους τους χώρους δράσης, ώστε να αποτελέσουν καθημερινά αντικείμενα πάλης των ίδιων των εργατών, των μικρομεσαίων που χτυπιούνται από τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και να προχωράει η διαδικασία χτισίματος του λαϊκού μετώπου μέσα από κοινούς αγώνες. Οπως ακριβώς ενιαία είναι η επίθεση που δέχονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα, έτσι ενιαία πρέπει να είναι η αγωνιστική τους απάντηση.

Ταυτόχρονα οι κομμουνιστές πρέπει να συμβάλλουν ακόμα πιο αποφασιστικά στο αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή. Η δράση όλων των οργανώσεων του κόμματος και της ΚΝΕ, με αφορμή και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη ρίψη χιλιάδων βομβών με απεμπλουτισμένο ουράνιο από το ΝΑΤΟ, που θα έχουν μακροπρόθεσμες εφιαλτικές συνέπειες, πρέπει σήμερα να ανοίξει δρόμους για το βάθεμα της λαϊκής αντίδρασης και το αποκρυστάλλωμα στη συνείδηση των ανθρώπων των αιτιών που προκαλούν τον πόλεμο. Να προχωράει δηλαδή η συνειδητοποίηση της ανάγκης σήμερα να αναπτυχθεί ένα πλατύ πολύμορφο κίνημα αντίθεσης και σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό, με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ενάντια στον αποπροσανατολισμό για δημιουργία ευρωστρατού.

Η πανεξόρμηση του «Ρ» της ερχόμενης Κυριακής όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει μια νέα εφόρμηση των κομμουνιστών στο λαό, με μεγαλύτερη απαιτητικότητα για πιο σταθερή και βαθύτερη επαφή με τις ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει, οι παραγγελίες ήδη «κλείνονται» για τη μεγαλύτερη καθημερινή αποφασιστική αύξηση της εφημερίδας μας. Ωστε ακόμα περισσότερες λαϊκές δυνάμεις να προσεγγίσουν τη ρεαλιστική και αναγκαία πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ωστε ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι να συνειδητοποιούν καθημερινά την ανάγκη να «βάλουν πλάτη» και αυτοί για να «γείρει η πλάστιγγα» προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι λοιπόν δίνουμε και αυτή τη μάχη, με νέα ορμή και πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ