Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επείγονται

Η τρομονομοθεσία έχει ετοιμαστεί και το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή. Μένουν οι υπογραφές των υπουργών που θα βάλουν τη σφραγίδα πάνω στο έγγραφο που θα ανοίξει το δρόμο για την παραπέρα περιστολή των ατομικών ελευθεριών. Σα να μην έφταναν η καταπάτηση των ελευθεριών στους χώρους δουλιάς, η ένταση της αστυνομοκρατίας, το σύρσιμο στα δικαστήρια όλων όσοι αγωνίζονται, με το πρόσχημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών. Προηγήθηκαν η συμφωνία Τρέβι, η συνθήκη Σένγκεν, η θεσμοποίηση του ηλεκτρονικού φακελώματος, οι αυταρχικές αστυνομικές πρακτικές, τα αστυνομικά μπλόκα, το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, οι συμφωνίες δικαστικής συνδρομής και αστυνομικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η σύνταξη της τρομονομοθεσίας, που αποτελεί την «κεφαλαιοποίηση» όλου του αυταρχικού -κατασταλτικού πλαισίου που έχει επεξεργαστεί η άρχουσα τάξη της χώρας με την υπόδειξη και συνδρομή των υπερατλαντικών προστατών και των αφεντικών της ΕΕ. Η τρομονομοθεσία έρχεται μετά από απαίτησή τους. Σκοπός τους είναι η καταστολή του λαϊκού κινήματος, η επιβολή της αυθαιρεσίας από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Η ενίσχυση της δημιουργίας ενός ανεξέλεγκτου αστυνομικού κράτους που θα δέχεται και θα εκτελεί άμεσα και αποτελεσματικά τις εντολές των αφεντικών του. Η δαμόκλειος σπάθη του κρατικού αυταρχισμού που θα κρέμεται πάνω στα κεφάλια όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο μεροκάματο, για να μην περάσει η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, κατά των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αυτών που θέλουν και παλεύουν για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, είναι έτοιμη.

Κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει: ό,τι οι κρατούντες δε θα μπορούν να το αντιμετωπίσουν, θα το βαφτίζουν τρομοκρατία και τότε θα έχουν το ελεύθερο να καλλιεργούν το κλίμα τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας. Δεν πρέπει να ξεχνά κάνεις ότι οι αμερικανικές εκθέσεις για την τρομοκρατία εικονογραφούνταν από τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Οτι τα τελευταία χρόνια με το πρόσχημα της τήρησης της τάξης και του νόμου χιλιάδες αγρότες σύρθηκαν στα δικαστήρια. Οτι πολλοί συνδικαλιστές διώκονται για να πάψουν να υπερασπίζονται το δίκιο των μελών των σωματείων τους, για το σκοπό δηλαδή για τον οποίο εκλέγονται. Οτι, τώρα, που χιλιάδες πολίτες βγαίνουν στο δρόμο για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους να βγαίνουν ζωντανοί στη σύνταξη, η τρομονομοθεσία, αν γίνει νόμος του κράτους, με το πλαίσιο που θα διαμορφώσει, θα αντιμετωπίζει τις αυριανές τους κινητοποιήσεις περίπου σαν πολιτικό έγκλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το δυσμενές κλίμα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση στο θέμα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, επείγεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για... την πάταξη της τρομοκρατίας. Δείγμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στις ΗΠΑ, οι οποίες έσπευσαν να της αποδώσουν εύσημα, κάνοντας λόγο για «μερικά ουσιαστικά βήματα». Κατ' αυτές η «συνεργασία» ανάμεσα σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Ελλάδα για το θέμα της... πάταξης της τρομοκρατίας είναι αξιοσημείωτη!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η απάντηση του λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι ανάλογη της σκληρότητας των μέτρων που παίρνει η άρχουσα τάξη. Είμαστε στο παραπέντε. Οι αγώνες κατά της τρομονομοθεσίας δεν μπορούν να περιμένουν. Ο,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα με τη συσπείρωση μαζικών, επιστημονικών φορέων και προσωπικοτήτων είναι θετικό. Ομως, η υπόθεση αυτή πρέπει να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, σπάζοντας την αλυσίδα της τρομονομοθεσίας, με το να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί από τη Βουλή, αφαιρούν από τα πόδια τους μιαν αλυσίδα που η άρχουσα τάξη προσπαθεί να τους περάσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ