Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΝΑΤΟική προπαγάνδα

Δεν υπάρχει άνθρωπος καλοπροαίρετος, που να μην έχει αντιληφθεί το τι, πώς και γιατί διαδραματίστηκε με την γκανγκστερική απαγωγή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και την παράδοσή του από τα ανδρείκελα του Βελιγραδίου στη συμμορία των δολοφόνων της «νέας τάξης» και τα όργανα του «δικαίου» της. Οι δήμιοι του γιουγκοσλαβικού λαού, προφανώς σκόπιμα και συνειδητά, δε θέλησαν να τηρήσουν ούτε τα προσχήματα και ενώ θα μπορούσαν να πάρουν «νόμιμα» τον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας από τους σημερινούς «πράκτορές» τους στο Βελιγράδι, τον απήγαγαν παράνομα και μαφιόζικα, ακριβώς για να δείξουν σε όλους τους λαούς ότι η μόνη νομιμότητα που αναγνωρίζουν είναι αυτή που πηγάζει από τη βία και την κυριαρχία της «νέας τάξης». Και αφού αυτό το μήνυμα στάλθηκε, επιστρατεύτηκαν εκ των υστέρων τα απανταχού μίσθαρνα όργανά τους, προκειμένου να καλύψουν αυτό το «κενό νομιμοποίησης» και κάποιες ...«διαδικαστικές ελλείψεις»(!) κατά την παράδοση Μιλόσεβιτς.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι ολοφάνερο ότι έχει μπει μπροστά η προπαγανδιστική μηχανή των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Στόχος είναι να βομβαρδίσουν την «κοινή γνώμη» κυρίως στην Ευρώπη με δήθεν «στοιχεία» και «επιχειρήματα», τα οποία δεν αφήνουν, τάχα, αμφιβολία ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν «ο χασάπης των Βαλκανίων» και, άρα, ό,τι παθαίνει, του αξίζει. Αυτός είναι ο λόγος, που άρχισαν να βγάζουν σωρηδόν «αποκαλύψεις» για τις σφαγές στο Κόσσοβο και για μαζικούς τάφους, οι οποίοι, όμως, δε βρέθηκαν ποτέ, παρά τις πολύχρονες εξονυχιστικές έρευνες των ΝΑΤΟικών ...λαγωνικών. Τώρα διαδίδουν ότι οι μαζικοί τάφοι δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ, γιατί το καθεστώς Μιλόσεβιτς είχε φροντίσει να μην αφήσει στοιχεία, είτε αποτεφρώνοντας τους νεκρούς σε μεταλλεία, είτε εξαφανίζοντας τα πτώματα Κοσσοβάρων στο Δούναβη, είτε θάβοντάς τους - οποία σύμπτωση! - μέσα σε στρατόπεδα εκπαίδευσης αστυνομικών. Εφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας, ώστε εντόπισαν σχέδιο του Μιλόσεβιτς για δολοφονία του ...Τόνι Μπλερ, κατά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ το 1999(!).

Τέτοιου είδους «στοιχεία» θα χρησιμοποιήσει και το δικαστήριό τους στη Χάγη για να «απονείμει δικαιοσύνη». Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος της κυρίαρχης προπαγάνδας, να καλλιεργήσει, δηλαδή, κλίμα αποδοχής της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο με κάθε τρόπο πασχίζουν να δείξουν ότι, τάχα, είναι «αμερόληπτο». Ο κυριότερος, όμως, στόχος της απαγωγής και της «δίκης» του Μιλόσεβιτς είναι η συγκάλυψη και η δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια και η αλλαγή των συνόρων. Εστιάζοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στα «εγκλήματα Μιλόσεβιτς», επιδιώκουν πιο εύκολα να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για πλήρη διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για ευρύτερη αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, μέσω των εθνικισμών που χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει. Αρκεί μια ματιά στο χάρτη των βαλκανικών εξελίξεων, για να διαπιστώσει κανείς πόσο χρήσιμη είναι μια «δίκη» Μιλόσεβιτς, την οποία σίγουρα θα τραβήξουν σε βάθος χρόνου.

Η κυβέρνηση Σημίτη συμμετέχει ενεργά σε όλες τις φάσεις της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή και είναι συνένοχη για τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα σε βάρος των βαλκανικών λαών. Εκφράζοντας με ιδιαίτερο ζήλο το διακαή πόθο της άρχουσας τάξης για συμμετοχή στη λεηλασία και το μοίρασμα της «βαλκανικής ενδοχώρας», έχει αποδειχθεί «πρωταγωνιστής» στις επεμβάσεις. Ο ελληνικός λαός, που έχει να επιδείξει την περήφανη και αντιιμπεριαλιστική στάση του κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, δεν πρόκειται να πέσει θύμα της προπαγάνδας τους και θα συνεχίσει με πείσμα τον αγώνα για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από τα Βαλκάνια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ