Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μπροστά, για τον κόσμο της νιότης

Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι θα εξορμήσουν την Κυριακή τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς δημοσιεύονται σ' αυτόν σε ειδικό ένθετο οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 8ο Συνέδριό της. Πόρτα την πόρτα κι άνθρωπο τον άνθρωπο, στόχος του Κόμματος και ιδιαίτερα της ΚΝΕ είναι να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες, πλατιά στο λαό μας. Νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι κομμουνιστές είναι διατεθειμένοι να ρίξουν τις δυνάμεις τους σ' αυτή τη μάχη και να μη μείνουν εκεί. Στόχος είναι οι Θέσεις να διαβαστούν και να προβληματίσουν. Να συζητηθούν πλατιά με τους νέους κι αυτή η συζήτηση να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει δρόμους μεγαλύτερης συσπείρωσης της νεολαίας στη λογική του αγώνα με προοπτική έναν άλλο κόσμο.

Το κείμενο των Θέσεων μπορεί να απευθύνεται πρώτα και κύρια στη νεολαία, αλλά αφορά τον καθένα. Απευθύνεται στο νέο εργαζόμενο που βιώνει πολύ πιο έντονα την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την άγρια εκμετάλλευση στους εργασιακούς χώρους, αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία που θέλουν τους νέους πλάι τους όχι μόνο στο μόχθο, αλλά και στον αγώνα. Απευθύνεται στον νέο άνεργο που πρέπει όμως να παλέψει από κοινού με τον απολυμένο εργάτη, που δεν μπορεί να ξαναβρεί δουλιά. Απευθύνεται στο μαθητή, το σπουδαστή, το φοιτητή, που βλέπουν τη γνώση που τους παρέχεται συνεχώς να υποβαθμίζεται, αλλά και στους γονείς που καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά την εκπαίδευση που διαλύεται. Ταυτόχρονα απευθύνεται σ' όλους αυτούς που έχουν ανάγκη να ζουν σ' ένα ανθρώπινο περιβάλλον, με δικαίωμα στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο.

Οι Θέσεις του ΚΣ προτάσσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, καταδεικνύουν τους υπεύθυνους και τους ενόχους για τα προβλήματα και τα αδιέξοδά της, προβάλλουν την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες κι η αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος. Ομως οι αγώνες από μόνοι τους δε φτάνουν. Είναι ανάγκη και το κίνημα της νεολαίας να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με προοπτική την πολιτική διέξοδο, τη λαϊκή εξουσία. Γιατί μόνο έτσι μπορούν πραγματικά να δικαιωθούν οι αγώνες του, μόνο εκεί μπορούν να χωρέσουν τα όνειρα και τα οράματα των νέων ανθρώπων. Κι αυτός είναι ο βασικότερος προβληματισμός των Θέσεων: να γίνει η ΚΝΕ ακόμα πιο ικανή ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος μ' αυτή την προοπτική.

Με τη δημοσίευση των Θέσεων, παράλληλα με το άνοιγμα αυτής της συζήτησης με τη νέα γενιά, θα προχωρήσει και η συζήτησή τους στα όργανα της ΚΝΕ. Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στα καθοδηγητικά όργανα και μετά στις Οργανώσεις Βάσης, θα πραγματοποιηθούν οι Τομεακές, οι Νομαρχιακές και οι Συνδιασκέψεις Περιοχών της ΚΝΕ, απ' όπου θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Δεκέμβρη. Από την προσυνεδριακή διαδικασία και πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου, η ΚΝΕ φιλοδοξεί να βγει πραγματικά πιο ώριμη και δυνατή, πιο ικανή να δώσει στο πλάι του ΚΚΕ τη μάχη για το σοσιαλισμό. Ολοι, λοιπόν, την Κυριακή σε αυτήν την πρώτη μετά το καλοκαίρι επαφή με τη νεολαία και το λαό, με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, για να φτάσουν οι Θέσεις της ΚΝΕ σε χιλιάδες νέους σε όλη τη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ