Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για όσα μας ανήκουν και δικαιούμαστε

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη γενναιοδωρία της κυβέρνησης. Αλήθεια, υπάρχει κανένα αίτημα των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, που δεν ικανοποιήθηκε από τον κ. Σημίτη; Για να αντιληφθείτε το βαθμό ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, δεν έχετε παρά να αντιπαραβάλλετε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΕΒ με τις χτεσινές δηλώσεις - εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Εμείς το κάναμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτά που δίνει είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερα απ' αυτά που ζήτησαν. Δεν είναι αυτό απόδειξη γενναιοδωρίας;

Βεβαίως, ο μηχανισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας άρχισε από χτες να λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς, για να αποδείξει ότι κερδισμένοι θα είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι «Αγιάννηδες» της καπιταλιστικής αθλιότητας. Να το πούμε, λοιπόν, εξαρχής: Αφού «κοινωνική πολιτική» είναι η ελεημοσύνη, αφού «παροχή» είναι το φιλοδώρημα, τότε οι χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού συνιστούν τη μεγαλύτερη προσβολή στη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ειδικότερα εκείνων των στρωμάτων που σπρώχτηκαν με βία στο περιθώριο της ζωής από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης.

Ωστόσο, παρά την εξόφθαλμη απάτη, η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι με τα ψίχουλα θα καταφέρει να εξαγοράσει την ανοχή των Ελλήνων εργαζομένων για να περάσει χωρίς εμπόδια και αντιδράσεις την πολιτική της. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομική και «κοινωνική» πολιτική, αλλά στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι μία και αδιαίρετη.

Εξάλλου, δεν είναι κρυφό ότι στην άλλη όψη του «νομίσματος» υπάρχει η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με την εισοδηματική πολιτική, η αύξηση της ανεργίας με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, η μεσαιωνικής έμπνευσης «απασχολησιμότητα», η ισοπέδωση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, η αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων στο όνομα του «εθνικού στόχου» της Ολυμπιάδας του 2004. Στην ίδια όψη, όμως, είναι και ο «τρομονόμος», η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η συστηματική περιστολή και κατάργηση των ατομικών και των λαϊκών ελευθεριών, η εμπλοκή στη ΝΑΤΟική επιχείρηση για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.

Τι απ' όλα αυτά μπορεί να πληρωθεί με τα ψίχουλα της κοροϊδίας του κ. Σημίτη και της κυβέρνησης;

Ομως αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να προσβάλλει κατ' αυτόν τον τρόπο τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι εργαζόμενοι οφείλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Οτι έπαψαν πια να αρκούνται στα απορρίμματα από το φαγοπότι των αφεντικών και των κυβερνητικών ομοτράπεζων, ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν και να πάρουν αυτά που τους ανήκουν. Οτι δεν αρκούνται στο να επιβιώνουν, θέλουν να ζουν όλες τις πτυχές της ζωής.

Η αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση δεν είναι μόνο όρος για την επιβίωση, είναι πλέον και θέμα αξιοπρέπειας, που τόσο βάναυσα πρόσβαλε χτες ο κ. Σημίτης. Είναι ακόμη φόρος τιμής σ' αυτούς που χάθηκαν στον πολύχρονο αγώνα για να πάρει η εργατική τάξη τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία, αλλά και υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά, για να μη ζήσει την ταπείνωση της καπιταλιστικής «Νέας Τάξης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ