Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΟΧΙ σε κάθε εμπλοκή

Σέρνουν τη χώρα στον πόλεμο. Και την ίδια ώρα διακηρύσσουν ανερυθρίαστα πως το κάνουν για να «εξαλείψουν την τρομοκρατική βία». Ομως ποια «τρομοκρατική βία», αφού αύριο, λέει, θα συζητήσουν τον επανακαθορισμό του όρου «τρομοκρατία»! Οι υποψίες παύουν. Γίνονται πλέον ενδείξεις και, σύντομα, αν δεν το αποτρέψουμε, θα γίνουν αποδείξεις. Στόχος τους είναι να εντείνουν την επίθεση εναντίον λαών, χωρών, κινημάτων, αγωνιστών, που αντιστέκονται στη νέα δολοφονική τάξη πραγμάτων. Ηδη στήνονται ευρωστρατοί, ευρωαστυνομίες, δημιουργούνται μισθοφορικά σώματα, ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής και επενδύονται με το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, (βλέπε «τρομονόμο», συμφωνίες για την ασύδοτη δράση των Αμερικανών στρατιωτικών και λοιπών πρακτόρων κλπ.).

Ετοιμάζουν την επιστροφή σε μαύρες εποχές του παρελθόντος, όπου οι χαφιέδες και οι παρακρατικοί έκαναν κουμάντο, με τη στήριξη του «εξωτερικού δακτύλου». Οι αμερικανικές βάσεις και τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας, αλλά και εθνικές υποδομές άμυνας παραδίδονται για να μετατραπούν σε μόνιμα ορμητήρια θανάτου εναντίον των λαών της Γης. Και ως αποτέλεσμα θα καταστήσουν τη χώρα σε βασικό στόχο ενδεχόμενων αντιποίνων. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να διακηρύξει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του σε οποιασδήποτε μορφής εμπλοκή της Ελλάδας. Γιατί μόνο τότε θα έχει υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα της χώρας. Κάθε άλλη προσέγγιση, θα μετατραπεί τελικά σε νέα υποχώρηση, σε νέα εκχώρηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Χτες είδαμε και πάλι ποια «διεθνή έννομη τάξη» θέλουν να υπερασπιστούν. Είδαμε την πολιτική, στρατιωτική, οικονομική ηγεσία των ΗΠΑ να θρηνεί τα θύματα της επίθεσης των «τρομοκρατών». Και την ίδια στιγμή, τους είδαμε να ασελγούν πάνω στους νεκρούς τους, δημιουργώντας άλλα 60.000 θύματα. Αυτά που ανακοίνωσαν πως θα απολύσουν η «Μπόινγκ» και η «US Air», απλά και μόνο για να μην περιορίσουν τα κέρδη τους. Αυτή είναι η κοινωνία της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που θέλουν να διατηρήσουν με νύχια και με δόντια. Και σ' αυτή τους την προσπάθεια επιδιώκουν να κάνουν συνένοχους τους λαούς.

Γι' αυτό το ΟΧΙ σε κάθε εμπλοκή πρέπει να γίνει σημαία στα χέρια όλου του λαού. Για να αποτρέψουμε την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της συμμάχους να οδηγήσουν τη χώρα στη δίνη του πολέμου. Να υψώσουμε φραγμό στην απόφασή τους να στείλουν τους Ελληνες στρατιώτες σε πολεμικές επιχειρήσεις. Να εμποδίσουμε την εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών να επεκτείνουν τον πόλεμο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Να αποτρέψουμε να ξεδιπλωθεί μια νέα πιο βάρβαρη επίθεση στο εσωτερικό της χώρας εναντίον του «εχθρού λαού» και των δικαιωμάτων του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ