Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι σήμερα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Τελευταία μέρα του 27ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» σήμερα, με τα χιλιάδες μέλη και φίλους της Οργάνωσης, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου που με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του, δείχνουν πως το κίνημα της αντίστασης και της αντεπίθεσης δυναμώνει. Κατά γενική ομολογία το φεστιβάλ γίνεται ακόμα πιο μαζικό, η νεολαία το αγκαλιάζει και το πλημμυρίζει με τη ζωντάνια της, φυσική συνέπεια της ανόδου της απήχησης των θέσεων του ΚΚΕ σε ακόμα ευρύτερα τμήματα της νεολαίας.

Οι τακτικοί επισκέπτες του Φεστιβάλ το γνωρίζουν ήδη, όμως οι σοβαρές διεθνείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήταν αφορμή για να αναδειχτεί για μια ακόμα φορά ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του φεστιβάλ. Οτι, δηλαδή, δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε γιορτή που κινδυνεύει να την «επισκιάσουν» τέτοια γεγονότα, μια εκδήλωση εκτόνωσης από την καθημερινότητα. Αντίθετα, πρόκειται πρώτα από όλα για μια γιορτή για τη ζωή, γι' αυτό και το μήνυμα της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια αμέσως μπόλιασε το Φεστιβάλ και το μετέτρεψε ακριβώς σε μία τετραήμερη γιορτή των νέων που δε φοβούνται να κατονομάσουν τον υπεύθυνο, που κοιτούν την πραγματικότητα κατάματα, που αρνούνται να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Σήμερα το βράδυ, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κορυφώνονται με τη μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην κεντρική εξέδρα. Στις σημερινές συνθήκες η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση γίνεται ένα προσκλητήριο συστράτευσης με την πολιτική του ΚΚΕ. Για να πάρει η νεολαία τη θέση της αξιοπρέπειας, που δεν είναι άλλη από αυτή δίπλα στο λαϊκό, εργατικό κίνημα, που αντιπαλεύει την πρωτοφανή πολύμορφη επίθεση η οποία εξαπολύεται από το μεγάλο κεφάλαιο. Σήμερα, που από στιγμή σε στιγμή οι ιμπεριαλιστές απειλούν με νέο μακελειό, που η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στην άμεση εμπλοκή της στα σχέδιά τους, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η συσπείρωση και η ενωμένη πάλη. Γιατί η ίδια η καθημερινή πραγματικότητα φέρνει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, μπροστά στην αναγκαιότητα να αντιπαλέψουν τις επιλογές που υπονομεύουν τα δικαιώματά τους, στη μόρφωση, τη δουλιά με δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, την ίδια τη ζωή τελικά.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αυτή η πολύμορφη πολιτική και πολιτιστική διοργάνωση δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα σταθμό στη συνεχιζόμενη ελπιδοφόρα πορεία του κινήματος της νεολαίας που δε βολεύεται στη θέση που της υποδεικνύουν, τη θέση της απάθειας, της ναρκω-υποταγής, της υποταγής κάθε είδους, που δε δέχεται η αμφισβήτησή της να μπαίνει σε καλούπια και να περικλείεται σε όρια. Μια πορεία, ο προορισμός της οποίας συμπυκνώνεται στο σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ: «Να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας τον κόσμο!», μια προτροπή που πρέπει και μπορεί να γίνει απαίτηση αδιαπραγμάτευτη για κάθε νέο άνθρωπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ