Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο

Ο Τζορτζ Ου. Μπους κήρυξε τον πόλεμο στους «τρομοκράτες και όσους τους στηρίζουν και υποθάλπουν την τρομοκρατία». Κι ο υπουργός του της Αμυνας, Ράμσφελντ, προσδιόρισε ότι περί τις 60 χώρες και αντίστοιχα οι λαοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης. Γίνεται καθαρό πως, στο όνομα της τρομοκρατίας, ολόκληροι λαοί, κινήματα, οργανώσεις, που δε «συν-άδουν» με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αποτελούν στόχο επίθεσης. Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο και επιλέγουν σαν στόχους το Αφγανιστάν, σήμερα, το Ιράκ ή τη Λιβύη και ποιες άλλες αραβικές χώρες, αύριο. Το επόμενο βήμα προετοιμάζεται και κανένας δε γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο ιμπεριαλιστικός παραλογισμός! Το σίγουρο είναι ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα έχει πολλαπλά θύματα, όχι μόνον εκεί που θα στραφούν άμεσα τα πλήγματα αλλά γενικότερα σ' όλο τον κόσμο, σ' όλους τους λαούς. Σ' αυτό τον πόλεμο οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ - και η κυβέρνηση Σημίτη - στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, δείχνουν ξεδιάντροπα τη δουλοφροσύνη τους στις ΗΠΑ. Δίνουν «πράσινο φως», στηρίζουν και δηλώνουν συμμετοχή στο έγκλημα που ετοιμάζεται.

Οι εργαζόμενοι, όμως, οι λαοί όλου του κόσμου, είναι αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα. Και έχουν το λόγο, τώρα πριν είναι αργά: Να αντισταθούν, να κερδίσουν τον πόλεμο που κηρύσσουν οι ιμπεριαλιστές πριν αρχίσει. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε! Δε φτάνει η φραστική καταδίκη. Πρέπει να πούμε δυνατά πως εμείς, οι λαοί, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, είμαστε αντίθετοι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που θα προκαλέσει νέα ανείπωτη θλίψη με εκατόμβες θυμάτων, μεγαλύτερη πείνα και εξαθλίωση στους λαούς, φουσκώνοντας τις τσέπες των πολεμοκάπηλων με δισεκατομμύρια κερδών.

Ηδη οι αρνητικές συνέπειες προκύπτουν άμεσα και στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα περιορίζονται με νέους δρακόντειους τρομοκρατικούς νόμους, σαν να μην έφταναν οι υπάρχοντες. Προωθείται η στρατιωτικοποίηση και ποινικοποίηση της πολιτικοκοινωνικής δραστηριότητας. Επιχειρούν να συρρικνώσουν πολιτικά, συνδικαλιστικά και άλλα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και να επιβάλουν ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της πάταξης της «τρομοκρατίας»!

Μπροστά σ' αυτήν την κρίσιμη κατάσταση «ιδιόμορφου παγκόσμιου πολέμου», με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων, μαζικών φορέων του λαού και του φιλειρηνικού κινήματος αναπτύσσεται ένα πλατύ αντιπολεμικό κίνημα. Μια πρώτη μεγάλη απάντηση των εργαζομένων της χώρας μας, του λαού, θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη 27 του Σεπτέμβρη με το παναθηναϊκό-παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που οργανώνεται στα Προπύλαια, και τις άλλες κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται σ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Κι αυτή πρέπει να είναι η αρχή σε μια πορεία κλιμάκωσης του αντιπολεμικού αγώνα, που μπορεί και πρέπει ν' αγκαλιάσει το σύνολο του λαού μας, ανεξάρτητα από ιδιαίτερα «πιστεύω» και πεποιθήσεις. Τώρα είναι η ώρα να αποτρέψουμε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Ολοι, τώρα, στο συλλαλητήριο! Να βάλουμε φραγμό στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ