Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ασύλληπτη πρόκληση!

Στην Τουρκία σφάζουν ανθρώπους. Εκτελούν αγωνιστές, που μάχονται υπέρ της δημοκρατίας. Ποδοπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δολοφονούν κομμουνιστές και άλλους αριστερούς, που αρνούνται να ζήσουν και να ξεψυχήσουν στα «λευκά κελιά». Επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας και οικονομικής πενίας εναντίον ολόκληρου του τουρκικού λαού. Στέλνουν την αστυνομία και εξοντώνει δημοκράτες, που προχωρούν στο έσχατο μέτρο, την απεργία πείνας, για να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Η Τουρκία εξοντώνει έναν ολόκληρο λαό και του στερεί την πατρίδα του, το Κουρδιστάν. Εχει εισβάλει επί 30 σχεδόν χρόνια στη μισή Κύπρο και αποθρασυμένη απειλεί με πλήρη προσάρτηση του κατεχόμενου τμήματος του νησιού. Συμμετέχει, συνεργεί και πρωτοστατεί στις θηριωδίες του ιμπεριαλισμού, είναι από τους πρώτους που δήλωσε συμμετοχή ακόμα και στις χερσαίες επιθέσεις κατά του Αφγανιστάν.

Και η Ελλάδα τι κάνει; Η Ελλάδα (του κ. Σημίτη, του κ. Παπανδρέου, του κ. Καραμανλή, του κ. Αβραμόπουλου) υποδέχεται εν χορδαίς και οργάνοις τον κ. Τζεμ και διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας, για να τιμήσει το χόμπι του «αγαπητού Ισμαήλ» να τραβά φωτογραφίες... Η Ελλάδα (του κ. Σημίτη) παραχωρεί το πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, τον τόπο δηλαδή όπου η Ελλάδα (του ελληνικού λαού) στέναζε και βογκούσε επί 7 χρόνια από τα βασανιστήρια της χούντας, για να εκθέσει ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους των «λευκών κελιών» τις φωτογραφίες του!

Η πρόκληση είναι ασύλληπτη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ίδια κυβέρνηση που ανακοίνωσε ότι θα «επαναπροωθήσει» τους κυνηγημένους που έφτασαν στη Ζάκυνθο από τα τουρκικά παράλια, είναι η ίδια κυβέρνηση που καλοδέχεται τον κ. Τζεμ... Η κυβέρνηση, που έχει το θράσος να δηλώνει ότι δε θεωρεί πολιτικούς πρόσφυγες όσους δραπετεύουν για να μην εκτελεστούν από το καθεστώς του κ. Τζεμ για τα πολιτικά τους φρονήματα, είναι η ίδια κυβέρνηση που υπογράφει με τον κ. Τζεμ συμφωνίες για την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στην κόλαση!

Η κυβέρνηση που το παρελθόν της είναι σφραγισμένο από υποθέσεις, όπως εκείνες της παράδοσης του Οτσαλάν, των Ιμίων, των «S-300», πρόσθεσε χτες έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της πολιτικής της λεγόμενης «ελληνοτουρκικής φιλίας», της καθοδηγημένης από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές: Ναι! Η κυβέρνηση βρήκε τη στιγμή να υπογράψει συμφωνία για να «επαναπροωθούνται» στην Αγκυρα οι «λαθρομετανάστες» που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, και την υπέγραψε, ενώ όλος ο ελληνικός λαός έχει συγκλονιστεί από τις εικόνες της Ζακύνθου!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ