Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στη μεγάλη πορεία!

Με τη μεγάλη πορεία στην Αθήνα, προς την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμβολο του ιμπεριαλισμού, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, κορυφώνονται, σήμερα, οι τριήμερες λαϊκές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 28 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό κατά της χουντικής τυραννίας που επέβαλαν στη χώρα μας οι Αμερικανοί, το μήνυμα της αντίστασης κατά του ιμπεριαλισμού γίνεται όσο ποτέ επίκαιρο. Και, όπως προκύπτει από την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή και τα δυναμικά αντιμονοπωλιακά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και φέτος, το συγκρουσιακό μήνυμα μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές, για τις οποίες, μαζί με τη μεγάλη Εθνική μας Αντίσταση, το Πολυτεχνείο αποτελεί αστείρευτη πηγή αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης.

Το Πολυτεχνείο είναι το σύγχρονο σύμβολο αντίστασης της νεολαίας και του λαού μας κατά της καταπίεσης, του αγώνα για δημοκρατικά, κοινωνικά, λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, για δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία, δουλιά και εργατικά - κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Δένει διαχρονικά τους ασταμάτητους αγώνες του λαού μας, για λευτεριά και κοινωνική προκοπή, ενάντια στους κατακτητές και τους ιμπεριαλιστές, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο μας. Αυτός ο αγώνας, μπροστά στις σημερινές εξελίξεις, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα μέτρα κατά των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των λαών, που παίρνονται με πρόσχημα την τρομοκρατία, αποκτά νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ετσι τα οράματα και το μήνυμα του αγώνα του Πολυτεχνείου εκφράζονται μέσα από τη σύγκρουση με τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό - όπως και τότε - ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και την εργοδοσία που υποθηκεύουν το μέλλον και την προοπτική του τόπου. Επιβάλλουν, ακριβώς σήμερα, να δυναμώσουμε τον καθημερινό αγώνα ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και, συγκεκριμένα, ενάντια στην εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης που, με τη συναίνεση της ΝΔ, αποφάσισε να συμμετέχει και η χώρα μας ακόμα πιο ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Αφγανιστάν που ετοιμάζονται να επεκτείνουν οι ΗΠΑ και αλλού.

Η καλύτερη τιμή του Πολυτεχνείου είναι ο αγώνας για: λαϊκά, κοινωνικά - εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα που υπονομεύονται και συρρικνώνονται στο όνομα της τρομοκρατίας. Να σταματήσει ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και να απεμπλακεί από κάθε συμμετοχή σ' αυτόν η χώρα μας. Σ' αυτήν την προοπτική η λαϊκή συσπείρωση σε αντιμονοπωλιακή -αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να δώσει προοπτική με τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου Πάλης. Και η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων μας σήμερα στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλη τη χώρα, δεν αποτελεί απλώς τιμή στη μνήμη των αγωνιστών πού έπεσαν, αλλά δίνει το δικό της μήνυμα συνέχειας και ανάτασης στον αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Είναι χρέος τιμής, λοιπόν, να είμαστε όλοι παρόντες σήμερα στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό συλλαλητήριο, τιμώντας την 28η επέτειο από το Νοέμβρη του '73.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ