Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Είναι ελεεινοί!

Είναι ελεεινοί! Οι κυβερνητικοί ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, μέσα σε τρεις μέρες και για την ακρίβεια από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και χτες, χωρίς ίχνος «τσίπας», «επαναπροώθησαν» στο θάνατο ακριβώς 158 ανθρώπους, που επιβιβάστηκαν μέσα στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων από τα τουρκικά παράλια για να βρουν «μια θέση στον ήλιο». Οι άνθρωποι αυτοί είχαν την «τύχη» να «γευτούν» πρώτοι την εφαρμογή του κατάπτυστου Πρωτοκόλλου, που υπέγραψε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, περί ...«ρύθμισης θεμάτων επανεισδοχής λαθρομεταναστών». Οι 158 ταλαίπωροι, από τα νύχια του δουλεμπορικού κυκλώματος, έπεσαν στο δίχτυ της ...«ελληνοτουρκικής φιλίας», που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο είναι «στημένο» σε ολόκληρο το Αιγαίο και το συνθέτουν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ σύντομα θα ενταχθούν και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Το σύνθημα για να τεθεί σε ισχύ το Πρωτόκολλο αυτό έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Θέλω πάση θυσία - είπε την περασμένη Τετάρτη - να τους ανακόπτετε προτού φθάσουν στα ελληνικά παράλια»! Ακριβώς την ίδια ώρα, στο Αιγαίο, 42 ταλαίπωροι (από τους 158) αρμένιζαν μέσα σε ιστιοφόρο 16μετρο δουλεμπορικό σκάφος κάτω από άθλιες συνθήκες. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμεναρχείου της Κω. «Μετά από σχετική ενημέρωση της τουρκικής Ακτοφυλακής και επίκλησης του πρόσφατα υπογραφέντος Πρωτοκόλλου», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το ιστιοφόρο με συνοδεία σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αλικαρνασσού. Εκτοτε η τύχη των 42 αγνοείται. Ισως αν ήταν δραπέτες των «λευκών κελιών» να έχουν ήδη εκτελεστεί από το καθεστώς του Τζεμ. Το ίδιο μπορεί να έχει συμβεί και αν ήταν Κούρδοι «τρομοκράτες», κατά την άποψη της «φίλης» Τουρκίας. Η ίδια τύχη «καραδοκεί», αν ήταν Αφγανοί πρόσφυγες και πάει λέγοντας.

Η καταδίκη «εις θάνατον», που επιφυλάσσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «κουρελιάζοντας», ταυτόχρονα, κάθε διεθνή σύμβαση για τη χορήγηση ασύλου (βέβαια, οι 158 άνθρωποι δεν πρόλαβαν ούτε «κιχ» να αρθρώσουν, τους τσουβάλιασαν και τους «επαναπροώθησαν») σε όσους πρόσφυγες τολμήσουν στο εξής να αναζητήσουν την ελπίδα μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων, γίνεται με το πρόσχημα της «εσωτερικής ασφάλειας» των Ελλήνων πολιτών και διαφόρων άλλων ιδεολογημάτων της, που τα «σερβίρει» με μπόλικο εθνικισμό και ξενοφοβία. Ομως, η αλήθεια είναι μία: Η «επαναπροώθηση» αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των εγκλημάτων που διαπράττει η κυβέρνηση Σημίτη, συνυπογράφοντας την πολιτική της «νέας τάξης», που έχει επιβάλει την πιο άγρια εκμετάλλευση σε βάρος των λαών του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ