Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και λαοί

Στα ψιλά των εφημερίδων δημοσιεύτηκε χτες μια είδηση, σύμφωνα με την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει έναν Αμερικάνο μικροβιολόγο, ο οποίος πιθανόν είναι ο αποστολέας των επιστολών που περιείχαν το βάκιλο του άνθρακα! Γέννημα - θρέμμα των ΗΠΑ και μάλιστα μέλος του αμερικανικού προγράμματος έρευνας για τα βιολογικά όπλα! Η είδηση δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής, εν αντιθέσει με τα σενάρια - που διοχέτευαν τα καθ' ύλην αρμόδια αμερικάνικα επιτελεία και με τα οποία επί μακρόν βομβαρδιζόταν η κοινή γνώμη - πως οι ένοχοι και αυτής της πράξης προέρχονται από εκείνες τις χώρες που οι ΗΠΑ κατηγορούν για υπόθαλψη τρομοκρατών και έχουν στόχο να εκφοβίσουν το λαό της Αμερικής. Οσοι δε, αντιδρώντας με λογική και σύνεση, δεν υιοθετούσαν άκριτα τα σενάρια αυτά, λοιδορούνταν και πολύ περισσότερο όσοι εξέφραζαν υπόνοιες περί της εμπλοκής στην υπόθεση παραγόντων των ΗΠΑ ή ακόμα ακόμα και των μυστικών της υπηρεσιών. Εκ των υστέρων, μάλλον επιβεβαιώνονται.

Η «τρομοκρατία» δεν εισήχθη στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ εξάγουν χρόνια τώρα τρομοκρατία σε βάρος των λαών όλου του κόσμου. Χτες στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, σήμερα στο Αφγανιστάν. Είναι ο ίδιος ο ιμπεριαλισμός «μήτρα» της τρομοκρατίας, είτε της «τυφλής» και «ανώνυμης» είτε αυτής που φέρει το «όνομα» του ΝΑΤΟ, των αμερικανικών και βρετανικών βομβαρδιστικών. Οι νούμερο ένα τρομοκράτες του κόσμου, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους, αυτοί που εκπαίδευσαν και εξόπλισαν τύπους όπως ο Λάντεν όταν τους χρειάζονταν για τις «βρώμικες δουλιές» τους, πάει πολύ να μιλάνε για «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ αποτέλεσε την ευκαιρία που αποζητούσαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές για την εξαπόλυση μιας νέας επίθεσης για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, πετρελαϊκών δρόμων και ταυτόχρονα το τσάκισμα των λαϊκών κινημάτων με μέτρα αυταρχισμού και καταστολής. Το έτερο κέντρο του ιμπεριαλισμού, η Ευρωπαϊκή Ενωση, δε θα μπορούσε και δεν έμεινε αμέτοχο, «μυρίζοντας» πλουσιοπάροχη λεία.

Επί του παρόντος, οι μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί, ανάμεσά τους και ο ελληνικός που θα έρθει αντιμέτωπος με πρωτόγνωρα μέτρα αυταρχισμού, με νέα αντιλαϊκή εφ' όλης της ύλης επίθεση. Οφείλει και θα απαντήσει αποφασιστικά εντείνοντας την αντιιμπεριαλιστική του πάλη. Κάνοντας το πρώτο βήμα σήμερα, το βήμα που θα τον οδηγήσει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, στην ολονύκτια κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και δίνοντας τη σκυτάλη στις Ελληνίδες που, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΟΓΕ, θα διαδηλώσουν αύριο Σάββατο έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στον Τύρναβο, αρνούμενες να ξαναγραφτούν σύνορα με το αίμα των παιδιών τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ