Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιμπεριαλιστικό σχέδιο

Το ότι πήγαιναν γυρεύοντας να προκαλέσουν καινούριο αιματοκύλισμα, όπως και το έκαναν τελικά, ήταν γνωστό σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται πως ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να αρνείται την ίδια τη φύση του, επειδή μερικές φορές αναγκάζεται να βρίσκει προσχήματα για να την καλύψει. Αλλοι ήταν αυτοί που έπαιρναν το πρόσχημα στα σοβαρά και μας «κουνούσαν το δάκτυλο», όπως οι αυστηροί δάσκαλοι, επειδή πεισματικά εννοούσαμε να βλέπουμε και με «το μάτι πίσω από την πλάτη...». Επειδή εννοούσαμε να «μη γελάμε ούτε να κλαίμε», αλλά να βλέπουμε με τη δέουσα σοβαρότητα όλη την πραγματικότητα και, κύρια, να προειδοποιούμε για τη δεδομένη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Τώρα, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, το μελάνι της σουπιάς που είχαν ρίξει αρχίζει να καθαρίζει και πλέον αποκαλύπτεται σιγά - σιγά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο. Ισως να καθαρίζουν μόνοι τους «το μελάνι» με τις ανάλογες διαρροές, προκειμένου να τρομοκρατήσουν και έτσι τους λαούς στο πνεύμα του «ό,τι θέλουμε το κάνουμε ακόμα και με το ζόρι...». Ισως, επίσης, οι εσωτερικές αντιθέσεις στα σπλάχνα του ιμπεριαλισμού, που είναι δεδομένες, δημιουργούν κάποιες χαραμάδες πάλι με τη μέθοδο των διαρροών και μας επιτρέπουν να δούμε λίγο και να καταλάβουμε πολλά για τις πραγματικές ιμπεριαλιστικές προθέσεις.

Γράφτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» πως «τουλάχιστον από την άνοιξη του 2001 Αμερικανοί πράκτορες βρίσκονταν στο Πακιστάν με εντολή να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν την παράδοση του Μπιν Λάντεν...». Επίσης ότι ο αρχηγός της CIA, Τ. Τένετ, βρέθηκε από τον περασμένο Ιούνιο στο Πακιστάν και ενήργησε, ώστε να εξουδετερωθούν τα ερείσματα των Ταλιμπάν στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο ίδιος ο αρχηγός της CIA, επίσης, δέσμευσε το Πακιστάν για συνεργασία με τις ΗΠΑ στην επικείμενη επίθεση. Εγιναν επαφές υψηλού επιπέδου και με τους Ταλιμπάν. Αμερικανοί κομάντος εισχώρησαν στο Αφγανιστάν και αναγνώρισαν στόχους, ήδη, από τον Αύγουστο! Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μιλάει και για αιφνίδιους θανάτους ή απότομες απομακρύνσεις Πακιστανών στρατηγών, που δυνάμει θα έστεκαν εμπόδιο στα αμερικανικά σχέδια.

Μετά και από όλα αυτά, πλέον, το πρόσχημα του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης του Σεπτέμβρη, εκτός του ότι φαντάζει ακόμα πιο ύποπτο αυτό καθεαυτό, ταυτόχρονα, όσον αφορά το κίνητρο για τον αιματηρό πόλεμο που ακολούθησε και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζει μάλλον να προβληματίζει μόνον εκείνους που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...». Εδώ πλέον αποκαλύπτεται πως οι Αμερικάνοι σχεδιάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τουλάχιστον από την περασμένη χρονιά και ακόμα συζητάνε κάποιοι για το «δίκαιο» ή άδικό του;

Για άλλη μια φορά, δεν εκπλησσόμαστε ούτε ζητάμε δικαίωση των αναλύσεών μας. Μόνο προειδοποιούμε πως τον ιμπεριαλισμό, όταν του έχει σφηνωθεί σχέδιο, μόνον η λαϊκή πάλη μπορεί να τον εμποδίσει μέχρι να τον ανατρέψει ολόκληρο...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ