Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στόχοι της τρομοκρατολογίας

Η τρομοκρατία και γενικότερα οι πράξεις ατομικής βίας με προβοκατόρικη αμφίεση είναι μια παλιά υπόθεση, που λειτουργεί - εκτός των άλλων - και ως εργαλείο για την ενίσχυση των εσωτερικών κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους. Σήμερα, υπό συνθήκες ιμπεριαλιστικής «παγκοσμιοποίησης», η λειτουργία αυτή «διεθνοποιείται», μετατρέπεται σε εργαλείο, σε μέσο διεθνούς εμβέλειας για την καταστολή των αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων και κινημάτων των λαών και, σε τελική ανάλυση, για την άλωση ακόμα και στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων, που έχουν επιβληθεί κάτω από άλλους συσχετισμούς δυνάμεων, από το «σύγχρονο δίκαιο» της «νέας» ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Με δεδομένα όλα αυτά, βρισκόμαστε το τελευταίο διάστημα ενώπιον μια φιλολογίας γύρω από τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, κυρίως της «17ης Νοέμβρη», μιας συζήτησης που εκπορεύεται από τους Αμερικάνους και αναπαράγεται στο εσωτερικό της χώρας από διάφορες πλευρές. Πρωταγωνιστές στο παιχνίδι αυτό, πρώην αλλά και νυν Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως πρεσβευτές που υπηρέτησαν στην Ελλάδα. Η αναζωπύρωση της «τρομοκρατολογίας», ιδιαίτερα μετά τα χτυπήματα στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτέμβρη, εντάσσει με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συζήτηση αυτή στο ευρύτερο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Τη σκυτάλη, τις τελευταίες μέρες, από τους πρώην πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα, την πήρε ο σημερινός, ο Τόμας Μίλερ, με βάση δημοσιεύματα εφημερίδων και δηλώσεις του. Η προσπάθεια είναι σαφής. Θέλουν να σύρουν την Ελλάδα στους σχεδιασμούς τους. Με δεδομένη την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης, στοχεύουν κυρίως στον «αδύνατο κρίκο», που γι' αυτούς είναι ο ελληνικός λαός. Θέλουν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό στη «νεοταξίτικη» ιδεολογία, καθώς, όπως φαίνεται, στον τομέα αυτό τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και οι ντόπιοι εκφραστές τους δεν έχουν να επιδείξουν ...ικανοποιητικό αποτέλεσμα! Κι αυτό είναι, που, πραγματικά, τους δημιουργεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Ενδεικτική είναι και η τελευταία διεθνής δημοσκόπηση, που έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είναι δεδομένο ότι έχει καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Σε ποσοστό 81%, οι Ελληνες διαφωνούν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν. Εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά, που κρίνουν αρνητικά την πολιτική των ΗΠΑ. Ο ελληνικός λαός είναι στις πρώτες θέσεις αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής στάσης, ανάμεσα στους λαούς περίπου 60 χωρών όπου έγινε αυτή η έρευνα.

Τα στοιχεία αυτά, πέρα από την επιβεβαίωση της σταθερής και αμετακίνητης αντιιμπεριαλιστικής στάσης του ελληνικού λαού, έρχονται να υποδείξουν και κάτι ακόμα. Η επιβεβαίωση μέσω δημοσκοπήσεων δεν είναι αρκετή. Η υπόθεση του απεγκλωβισμού της χώρας από το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς «θέλει δουλιά πολλή». Θέλει αγώνα διαρκείας και σε όλα τα επίπεδα. Η υγιής βάση, που είναι η συνείδηση του ελληνικού λαού, με αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ