Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μας αφορά ο αγώνας των Παλαιστινίων

Εχει πάρει φόρα ο ιμπεριαλισμός και με πρόσχημα τη λεγόμενη τρομοκρατία επιδιώκει να ξεκαθαρίσει όλους τους παλιούς του λογαριασμούς και να ανοίξει καινούριους. Ζητήματα που του «έτρωγαν χρόνο» πριν λίγο καιρό, για να στήσει τα κατάλληλα άλλοθι, να παρασύρει συνενόχους, να εκβιάσει πιθανούς συμμάχους - ανταγωνιστές, τώρα νιώθει πως έχει την ευκαιρία να τα ξεμπερδεύει στα γρήγορα. Μια «ευκαιρία», που δεν έχει ακόμα αποδειχτεί, αν του δόθηκε, ή αν την έφτιαξε μόνος του για να προωθήσει ακριβώς με τα λιγότερα πιθανά εμπόδια τα σχέδιά του.

Σ' αυτήν τη δίνη ιμπεριαλιστικής βίας και τρομοκρατίας πάνω στους λαούς, πολλοί είναι αυτοί που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μπερδεύουν σκόπιμα τους αληθινούς ενόχους με τους αθώους. Για παράδειγμα, σαν να ξύπνησαν απότομα σήμερα το πρωί όλοι οι ιμπεριαλιστές, με πρώτες, φυσικά, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ανησυχούν, τάχα, για «τη βία στη Μέση Ανατολή». Οι τελευταίες, όμως, εξελίξεις στην περιοχή αποδείχνουν με κάθε τρόπο πως αυτή η ιμπεριαλιστική «ανησυχία» είναι ακριβώς η στολή παραλλαγής για να γεννηθεί ακόμα μεγαλύτερη βία ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Αχνα δε βγαίνει από τα ιμπεριαλιστικά χείλη, όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες «μαθαίνουν σημάδι» στα κεφάλια ανήλικων παιδιών της Παλαιστίνης. Πολλές φορές απ' όταν ξεκίνησε η δεύτερη Ιντιφάντα τέτοιες από τις εκατοντάδες δολοφονίες δεν αποτελούσαν ούτε καν είδηση. Αχνα, επίσης, στις λεγόμενες «επιλεγμένες εκτελέσεις» στελεχών του παλαιστινιακού κινήματος. Λέξη δε βρισκόταν να ειπωθεί για τα «έμπα - έβγα» του ισραηλινού στρατού στα αυτόνομα εδάφη, όταν γκρεμίζει σπίτια, ξεκληρίζει οικογένειες. Μιλιά για τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων. Καμιά έννοια για το πώς θα ζήσει ένας ολόκληρος λαός, όταν τον αποκλείεις, όχι μόνον από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, αλλά του στερείς και το νερό και τον ίδιο τον αέρα που αναπνέει.

Ο ιμπεριαλιστικός «καημός» για την «κλιμακούμενη βία» ξεκινά, όταν οι Παλαιστίνιοι στις συνθήκες που τους έχουν επιβάλει κάνουν «την καρδιά τους χειροβομβίδα» και αρνούνται να υποταχτούν. Τότε είναι που οι διάφοροι περί τον Μπους αλλά και οι σύμμαχοι - συνένοχοι διεθνώς βρίσκουν «δικαιολογημένα» τα ισραηλινά αντίποινα. Μ' αυτό τον τρόπο στέλνουν μήνυμα και προς όλους τους λαούς να μην περιμένουν κανένα άλλο «δίκαιο», παρά μόνο να υποταχτούν στις ιμπεριαλιστικές επιθυμίες.

Γι' αυτό ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού δεν είναι μόνο δικός του. Εκείνα τα παιδιά που «βγάζουν γλώσσα» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με μόνο όπλο μια πέτρα, αντιστέκονται αντικειμενικά με ό,τι τους έχει απομείνει για την αξιοπρέπεια των λαών όλου του κόσμου. Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στη διαρκή προσπάθεια ανατροπής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων όπου Γης. Να μη λείψει κανένας από το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού την Πέμπτη στα Προπύλαια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ