Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κλιμάκωση τώρα!

Ηχηρό χαστούκι και μάλιστα το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες έδωσε χτες η εργατική τάξη της χώρας στους κήρυκες της υποταγής, παίρνοντας στα δικά της στιβαρά χέρια την υπόθεση του αγώνα, της μαχητικής υπεράσπισης των κεκτημένων της και της διεκδίκησης όσων της ανήκουν. Η πολύπλευρη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, επιβεβαίωσε όσους πίστεψαν και πιστεύουν σ' αυτές, όσους αγωνίζονται για να μετουσιωθεί η δυσφορία και η οργή σε συνειδητή πάλη.

Χιλιάδες εργαζόμενοι απ' άκρη σ' άκρη της χώρας αψήφησαν τους εκβιασμούς και τις απειλές. Εσπασαν την εργοδοτική τρομοκρατία. Εμειναν ανεπηρέαστοι από την κυβερνητική προπαγάνδα. Ακύρωσαν στην πράξη την απεργοσπαστική τακτική των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ. Γύρισαν την πλάτη σε όσους τους καλούν να σκύψουν κι άλλο το κεφάλι, να υπομείνουν αγόγγυστα κι άλλα βάρη στις πλάτες τους. Και για όλους αυτούς τους λόγους η επιτυχία της χτεσινής απεργίας μετράει διπλά, μετράει περισσότερο. Ακριβώς γιατί για την αποτυχία της επιστρατεύτηκαν λυτοί και δεμένοι, όλα τα πρόσφορα μέσα, όλοι οι διαθέσιμοι μηχανισμοί.

Τίποτα όμως δεν κατάφερε να συγκρατήσει την ομόθυμη διάθεση και απόφαση των χιλιάδων απεργών και διαδηλωτών να γίνουν ασπίδα προστασίας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, να μην επιτρέψουν την ανατροπή του. Τίποτα δε στάθηκε ικανό να καταστείλει αγωνιστικές διαθέσεις που γεννιούνται και φουντώνουν από την εφαρμοζόμενη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό. Οι χιλιάδες διαδηλωτές χτες κατέβηκαν στο δρόμο και για το φορολογικό και για το ξεπούλημα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για το ότι τα ισχνά εισοδήματά τους εξανεμίζονται πριν προλάβουν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα πήραν θέσεις μάχης χτες.

Το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και όχι κάποιες πλευρές της, οδήγησε χιλιάδες στους δρόμους του αγώνα - χωρίς να παραγνωρίζουμε την πραγματικά τεράστια συμβολή των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής επιτάσσει κλιμάκωση της πάλης, άμεσα και αποτελεσματικά. Επιταγή που υπογραμμίστηκε από την επιτυχία της χτεσινής απεργίας.

Νέοι αγώνες τώρα! Αυτό είναι το μήνυμα και η απαίτηση των χιλιάδων απεργών. Στον απόηχο αυτής της απαίτησης θα συνεδριάσουν τα γενικά συμβούλια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και καλά θα κάνουν να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους, να μην την αγνοήσουν. Και δε θα το κάνουν στο βαθμό που η πίεση από τα κάτω, από τους εργατοϋπαλλήλους όλης της χώρας, ενταθεί, γίνει ασφυκτική. Τότε και μόνο τότε θα αναγκαστούν να συμπλεύσουν με τις διαθέσεις των εργαζομένων. Ως τότε καμία επανάπαυση. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάθε αγωνιστής συνδικαλιστής, μπορούν εντείνοντας τη δράση τους να πραγματώσουν την πανεργατική εντολή για κλιμάκωση ΤΩΡΑ του αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ