Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νομάρχες αγωνιστές

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα ο κατάλογος των υποψηφίων νομαρχών που στηρίζει το ΚΚΕ. Πρόκειται για υποψηφίους νομάρχες αγωνιστές, που εκφράζουν τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι απλώς κάποιοι υποψήφιοι, απλές κομματικές επιλογές, ανήκουν σε ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι υποψηφιότητες στηρίζονται και από άλλες δυνάμεις, με βάση τις ανακοινώσεις τους, όπως είναι το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση(ΔΠΕ), Οικολογικές Ομάδες και άλλοι κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες.

Στα πρόσωπα των υποψηφίων αυτών εκφράζεται η αγωνιστική παρουσία και συμπόρευση στις μικρές και μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές-αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του λαού. Στους μεγάλους συνδικαλιστικούς-εργατικούς αγώνες κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών και των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ακόμα, εκφράζεται η συμπαράταξη στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος.

Πρόκειται, λοιπόν, για υποψήφιους- δοκιμασμένους λαϊκούς αγωνιστές, που έχουν καθαρό πολιτικό-αγωνιστικό μέτωπο: Ενάντια στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την οποία συμμερίζεται απόλυτα και η ΝΔ, στην πολιτική των διεθνικών μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι ακριβώς σ' αυτό το κοινό μέτωπο και μέσα στους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα είναι που οικοδομείται η συνεργασία και η από κοινού στήριξη των υποψηφίων νομαρχών, από το ΚΚΕ και τις άλλες δυνάμεις.

Η στήριξη των κοινών υποψηφίων νομαρχών δεν είναι προϊόν υπόγειων συναλλαγών και, φυσικά, δε βασίζεται σε κανένα αλισβερίσι, «πάρε-δώσε», χωρίς αρχές. Ούτε γίνεται στη βάση ψεύτικων είτε εκβιαστικών διλημμάτων στις πλάτες του λαού. Αυτές είναι πρακτικές οι οποίες αφορούν, ακριβώς, στα κόμματα του δικομματισμού και στους δορυφόρους τους, που λειτουργούν στη βάση μικροκομματικών συμφερόντων. Δεν πρόκειται, τέλος, για υποψηφιότητες που επιλέγονται καιροσκοπικά, στο όνομα μιας (ψευτο)ενότητας της Αριστεράς (όπως πράττουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ονομαζόμενος «Χώρος» του) για την εξαπάτηση των πραγματικά αριστερών ανθρώπων.

Αντίθετα, οι υποψηφιότητες που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις βασίζονται σε αγωνιστικούς δεσμούς που οικοδομούνται στην κοινή δράση, στους κοινούς αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ. Σε κοινούς αγώνες στο εργατικό, στο αγροτικό, στο γενικότερο λαϊκό κίνημα, στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στο κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Ακριβώς γι' αυτό εκφράζουν τα πραγματικά συμφέροντα ευρύτατων λαϊκών δυνάμεων, πολύ πέρα από τις δυνάμεις που τις στηρίζουν. Αυτές οι λαϊκές δυνάμεις μπορεί και πρέπει να εκφραστούν υπερψηφίζοντας μαζικά αυτές τις αγωνιστικές υποψηφιότητες. Ομως, αυτή η δυνατότητα μπορεί να γίνει πραγματικότητα όσο πιο αποφασιστικά οι κομμουνιστές μπουν στη μάχη από σήμερα μέχρι την τελευταία ώρα των εκλογών. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι με το μέρος μας, αρκεί να δώσουμε να το καταλάβουν και οι άλλοι εργαζόμενοι, αξιοποιώντας όσο χρόνο απομένει...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ