Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τριάντα μέρες ως την κάλπη

Είκοσι εννιά μέρες (και σήμερα) απέμειναν ως την Κυριακή της κάλπης. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αφήσουμε αναξιοποίητο ούτε λεπτό. Για τους κομμουνιστές, τους συμμάχους καθίσταται πια επιτακτική η ανάγκη να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση αυτής της μάχης. Με δεδομένο ότι σχεδόν παντού η συγκρότηση των ψηφοδελτίων έχει ολοκληρωθεί, αυτό που μένει, το σπουδαιότερο κομμάτι της δράσης μας, είναι η δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, για να φτάσει παντού το μήνυμα των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ.

Για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο πως και αυτή τη μάχη τη δίνουμε με άνισους όρους, έχοντας απέναντί μας έναν αντίπαλο με ισχυρά όπλα. Τη δίνουμε με αισιοδοξία και πανστρατιά. Εχοντας πολύτιμο σύμμαχο την αποφασιστικότητα, την αυταπάρνηση, το πλατύ άνοιγμα στο λαό. Εχοντας θέσεις και προτάσεις που απαντάνε στις αναζητήσεις, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη, διεκδικητική, μαχητική. Πορευόμαστε αυτόν τον τελευταίο μήνα εντείνοντας την αντιπαράθεση με πειστικά επιχειρήματα, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης με όλους τους εργαζόμενους τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, τα προβλήματα της παιδείας, της υγείας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων κ.ο.κ.

Για μας οι τοπικές εκλογές δεν είναι έργο που τελειώνει την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή. Επιδιώκουμε, και σ' αυτό το στόχο προσανατολίζουμε τη δράση μας, την ενεργοποίηση και συσπείρωση δυνάμεων που θα παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και μετά τις 13 του Οκτώβρη. Δυνάμεις ανυπότακτες, που, μαζί με τις αγωνιστικές τοπικές αρχές που θα εκλεγούν, θα αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα περιφρουρούν κατακτήσεις και θα διεκδικούν την ικανοποίηση αιτημάτων που να απαντούν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Προχωράμε λοιπόν αποφασιστικά, καλώντας τον ελληνικό λαό να καταδικάσει μαζικά τα δύο μεγάλα κόμματα και τους τοπικούς τους εκφραστές, να απεγκλωβιστεί απ' αυτά. Να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην ακολουθούμενη πολιτική, που ευθύνεται και για τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν επέλθει στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας την κανάλι αποκέντρωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Τον καλούμε να κλείσει τα αυτιά του στις υποσχέσεις, να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και πλαστά διλήμματα. Να πάει στην κάλπη σκεφτόμενος τη θέση του, τα προβλήματά του, τους υπεύθυνους γι' αυτά και να τους πληρώσει όπως τους αξίζει.

Αυτές οι εκλογές αποτελούν ευκαιρία να καταγραφεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, να ενδυναμώσει το πνεύμα χειραφέτησης μέσα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αποτελούν ευκαιρία ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και δημιουργίας προϋποθέσεων ώστε από καλύτερες θέσεις και με περισσότερες δυνάμεις να δοθούν οι μελλοντικές μάχες, που είναι και πολλές και μεγάλες. Είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο, αρχίζοντας από τώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ