Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αθλιότητες δικομματισμού

Τα μηνύματα για το κυβερνών κόμμα ενόψει των τοπικών εκλογών δεν είναι διόλου αισιόδοξα. Η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από την ακολουθούμενη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, το ΠΑΣΟΚ φοβάται πως θα εκφραστεί και στην κάλπη. Τον ίδιο φόβο μοιράζονται και όσοι απεύχονται να αξιοποιήσει ο λαός αυτή την ευκαιρία για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο επίπεδο καταρχήν της Αυτοδιοίκησης. Οι εταίροι του δικομματισμού κονταροχτυπιούνται για το ποιος από τους δύο θα βγει ενισχυμένος την Κυριακή των εκλογών, τρέμουν όμως το ίδιο και οι δύο μπροστά στο ενδεχόμενο να αποδυναμωθούν εξίσου, να αποδυναμωθεί η πολιτική που πρεσβεύουν, εφαρμόζουν και υπερασπίζουν.

Ακριβώς μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο και διαπιστώνοντας τις διόλου ευνοϊκές γι' αυτούς λαϊκές διαθέσεις, μετέρχονται κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο για να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο, να χειραγωγήσουν το λαό, να τον κρατήσουν εγκλωβισμένο στη μέγκενη του δικομματισμού. Ολα αυτά με την αμέριστη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που αποσιωπούν τη δραστηριότητα και τις θέσεις των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις.

Αφθονο χρήμα ρέει για την προβολή των εκλεκτών τους. Αφθονος τηλεοπτικός χρόνος. Και επειδή αυτά δεν αρκούν, συνοδεύονται από άκρατη υποσχεσιολογία, εκμετάλλευση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας, ρουσφετολογία, άσκηση πολύμορφων πιέσεων και εκβιασμών. Αξιοποίηση ακόμα και του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Απίστευτα αλισβερίσια, ακόμη και προβοκάτσιες σε βάρος των «ενοχλητικών» φωνών. Ακολουθούν πιο συνηθισμένα μέτρα, όπως σβήσιμο κάθε ίχνους αντιπάλων συνδυασμών και κυρίως αυτών που στηρίζει το ΚΚΕ, οι αφίσες των οποίων εξαφανίζονται πριν καλά καλά αναρτηθούν, τα πανό κατεβαίνουν σε χρόνο ρεκόρ, έτσι ώστε μαζί με την αποσιώπησή τους από τα ΜΜΕ να εμποδίσουν τα μηνύματά τους να φτάσουν πλατιά στο λαό.

Η αθλιότητά τους δε γνωρίζει όρια. Χρόνια στο κουρμπέτι έμαθαν καλά την τέχνη και την ασκούν όπως ακριβώς βολεύει τους στόχους τους. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, που όσο πλησιάζουν οι εκλογές είναι σίγουρο πως θα ενταθεί, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, ολόκληρος ο λαός, οφείλει να αντιδράσει, καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τον πρώτο γύρο. Σίγουρα, οι αγωνιστικοί συνδυασμοί θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σπάσουν το τείχος της σιωπής που χτίζεται ειδικά για τη δική τους φωνή. Εχουν τον τρόπο να ρίξουν στο κενό τις αθλιότητες, που δεν είναι άλλος από ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στον ελληνικό λαό, αξιοποιώντας κάθε λεπτό που απομένει έως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ