Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με νέα ορμή στις καθημερινές μάχες

Η αυλαία των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών έπεσε, αλλά η παράσταση τώρα αρχίζει... Ολος ο κουρνιαχτός του δικομματισμού που σηκώθηκε, κάθε άλλο παρά κατάφερε να κρύψει τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα, αυτά την επόμενη μέρα βρίσκονται παρόντα εδώ και απαιτούν, για να υπάρξει προοπτική φιλολαϊκών λύσεων, ενεργότερη δραστηριοποίηση των ίδιων των εργαζομένων στους τόπους δουλιάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές και όλους τους μαζικούς φορείς. Για τους κομμουνιστές, η μάχη αυτή που δόθηκε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες -χαρακτηρίστηκαν ακόμα και από αστούς πολιτικούς ως «εκλογές του χρήματος και της διαπλοκής» - ήταν ένας ακόμα σταθμός στην πάλη που δίνουν για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, της λαϊκής, δηλαδή, συμμαχίας, που θα συγκρουστεί με τη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης.

Η μάχη αυτή αναδεικνύει σε δεκάδες δήμους της χώρας αγωνιστικές διοικήσεις, που θα αποτελέσουν ταμπούρια αντίστασης και λαϊκής συσπείρωσης και αγώνα. Ταυτόχρονα όμως, και αυτό είναι το μεγάλο ποιοτικό άλμα που δίνει νέα ορμή στον αγώνα, επιτεύχθηκε από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα μια σημαντική συσπείρωση, που αποτελεί «μαγιά» για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης στα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Το καινούριο στοιχείο είναι ότι έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ΤΑ ένας πόλος που μπορεί να δράσει ως δυναμική φιλολαϊκή αντιπολίτευση και χρειάζεται τα επόμενα χρόνια, πιο έντονα από ό,τι πριν, να συμβάλλει στην ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων, που θα κατευθύνονται, εκτός από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, και προς τους δημάρχους και νομάρχες που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι κομμουνιστές, μαζί με όλους τους ριζοσπάστες αγωνιστές που συναντήθηκαν στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη, θα μελετήσουν αναλυτικά το αποτέλεσμα. Το ΚΚΕ βλέπει τις εκλογικές μάχες ως μια ευκαιρία για τη συνολική αντιπαράθεση με το συγκεκριμένο σύστημα και την προβολή της άλλης προοπτικής. Και, φυσικά, δεν είναι η αρχή και το τέλος της οργανωμένης παρέμβασής του. Οι κομμουνιστές δεν περιμένουν τις εκλογές για να απευθυνθούν στο λαό. Το κάνουν με την καθημερινή τους δράση, με τον πρωτοπόρο ρόλο τους σε όλα τα μέτωπα, που αναπτύσσει το εργατικό και μαζικό λαϊκό κίνημα.

Σε μια περίοδο που ο θεσμός της ΤΑ λειτουργεί ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος, στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης επέλασης, της περικοπής κατακτήσεων και δικαιωμάτων, αφαιμάζει τους εργαζόμενους και συμβάλλει στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, επιβάλλεται οι κομμουνιστές να βοηθήσουν πιο αποφασιστικά στο ανέβασμα του αγωνιστικού φρονήματος των εργαζομένων, στην πάλη για την ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας που βιώνουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ