Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οταν το ΝΑΤΟ απλώνει πλοκάμια

Ισχυροποιείται. Διευρύνεται. Δημιουργεί στρατιωτικές μονάδες ταχείας επέμβασης. Ενισχύει το νέο του δόγμα, προσθέτοντας την «αντιτρομοκρατική» του δράση. Στην Πράγα, το ΝΑΤΟ κάνει ένα ακόμα σοβαρό βήμα, για να ολοκληρώσει το νέο του ρόλο. Δυο 24ωρα είναι αρκετά για τους αξιωματούχους των χωρών - μελών της δολοφονικής συμμαχίας, να καθορίσουν και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Να δρομολογήσουν εκείνη τη στρατηγική, η οποία σκοπό έχει την επιβολή της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Φιλοδοξούν, όλος ο πλανήτης να αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο του ΝΑΤΟ. Στην Πράγα, αυτή η φιλοδοξία γίνεται πράξη. Πράξη ενδεικτική τού τι θα ακολουθήσει. Η ασφάλεια της Συνόδου Κορυφής βρίσκεται κάτω από τη ΝΑΤΟική «ομπρέλα», πολεμικά αεροσκάφη και πύραυλοι της συμμαχίας, «φρουρούν» ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση της Τσεχίας παρέδωσε τον εθνικό και εναέριο χώρο της χώρας στη ΝΑΤΟική στρατιωτική μηχανή...

Το ΝΑΤΟ, λοιπόν, διευρύνει τους εγκληματικούς ορίζοντές του... Πλέον δε θα κατακρεουργεί τους λαούς μόνο στο όνομα της ειρήνης και των δήθεν ανθρωπιστικών επεμβάσεων. Οι μαγικές λέξεις: διεθνής ασφάλεια, σταθερότητα και διεθνής τρομοκρατία έρχονται να «εμπλουτίσουν» το επιχείρημα της συμμαχίας, που μέσα στις εργασίες της Συνόδου θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο και στο όνομα των οποίων θα σπείρουν νέους πολέμους και θα καταστρέψουν ολόκληρες χώρες. Βέβαια, είναι εξίσου σίγουρο ότι από τη συγκεκριμένη σύνοδο θα αναδειχτεί και θα καταγραφεί πλέον και επίσημα η θεωρία ότι αντίπαλοι του ΝΑΤΟ δε θα είναι μόνο κράτη, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων ο «εχθρός» είναι τα λαϊκά κινήματα. Αλλωστε, αυτός είναι ο αντίπαλος των ιμπεριαλιστικών κρατών.

Για την επιτυχία, λοιπόν, αυτού του εγχειρήματος, εκτός από τις αποφάσεις χρειάζονται και άμεσες ενέργειες. Δημιουργία ευέλικτων στρατιωτικών σχηματισμών, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να μεταφέρονται σ' όλα τα σημεία του πλανήτη και θα διαθέτουν νέα οπλικά συστήματα ικανά να προσβάλλουν κάθε στόχο. Οι λαοί καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά, για να εξοπλίσουν τους ΝΑΤΟικούς «λεγεωνάριους», που ίσως κάποια στιγμή μπορεί να στραφούν και εναντίον τους... Παράλληλα, με την είσοδο των εφτά νέων χωρών στο ΝΑΤΟ, επιτυγχάνεται τόσο η διεύρυνση των ορίων δράσης όσο και των αποστολών των ιμπεριαλιστών. Με τη νέα αυτή εξέλιξη μετατρέπεται το ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα του καπιταλισμού, που θα προστατεύει και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά, σηματοδοτεί προκλητικά την παραπέρα στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων. Κάθε έννοια δικαίου και εφαρμογή των διεθνών συνθηκών αποτελεί δυστυχώς ουτοπική πραγματικότητα. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, οι λαοί θα πρέπει να αντιδράσουν. Να αγωνιστούν και να παλέψουν εναντίον της βαρβαρότητας. Στην Πράγα σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν κατά των σχεδίων του ιμπεριαλισμού. Το μήνυμα της Πράγας πρέπει να φτάσει παντού και ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να ξεδιπλωθεί, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων σε κάθε χώρα της Γης, έως την οριστική απαλλαγή των λαών από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ