Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Ιδιώνυμο» νέας τάξης

Το νομικό και γενικότερα το θεσμικό πλαίσιο επιβολής της παγκόσμιας δικτατορίας της «PAX AMERICANA» προωθείται με γοργούς ρυθμούς και η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να ανταποκριθεί στις «υποχρεώσεις» της. Η προχθεσινή επικύρωση από την ελληνική Βουλή της ψευδεπίγραφης διεθνούς σύμβασης «για την καταστολή τρομοκρατικών βομβιστικών ενεργειών», είναι ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση που αποκαλύπτει το πραγματικό υπόβαθρο αυτών των μεθοδεύσεων. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι αφαιρείται η «προβιά» από τις «τρομοκρατικές βομβιστικές ενέργειες» και καταδεικνύονται ως τέτοιες αυτές που είναι το πραγματικό ζητούμενο της κατασταλτικής δράσης των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Δηλαδή η μαζική λαϊκή δράση, η πολιτική δράση κατά του ιμπεριαλισμού, της νέας τάξης και των μονοπωλίων.

Στη σύμβαση λοιπόν ορίζονται ως παράνομες ενέργειες όσες στρέφονται κατά εγκαταστάσεων ξένων κρατών και ειδικότερα προβλέπεται ότι τιμωρείται όποιος έχει σκοπό «να προκαλέσει εκτεταμένη καταστροφή που πιθανό να καταλήξει σε μεγάλη οικονομική ζημιά» και αυτόματα αντιμετωπίζονται ως «τρομοκράτες» όσοι πραγματοποιούν ένα μπλόκο στο δρόμο ή περιφρουρούν την απεργία τους. Μάλιστα προβλέπεται ότι ενέργειες έμπρακτης διαμαρτυρίας δεν είναι «πολιτικό αδίκημα ή αδίκημα με πολιτικά κίνητρα» και κατά συνέπεια διώκονται σύμφωνα με τα παραπάνω. Η ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής δράσης είναι, όμως, μόνο το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση - προφανώς στις ΗΠΑ - του Ελληνα πολίτη που θα συλληφθεί να «παραβιάζει» τους νεοταξικούς νόμους. Το κράτος, αναφέρεται, στην επικράτεια του οποίου «είναι παρών ο δράστης ή ο φερόμενος (!) ως δράστης», στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, σύμφωνα με τη σύμβαση «λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει την παρουσία του εν λόγω προσώπου για το σκοπό της δίωξης ή της έκδοσης». Και υπάρχει συνέχεια, δε μένουμε εδώ καθώς ποινικοποιούνται οι προθέσεις και προβλέπεται δίωξη ακόμα και για προληπτικούς λόγους, ένα είδος δηλαδή σύγχρονου «ιδιώνυμου». Ετσι εντάσσονται στη συμφωνία και όσοι «οργανώνουν ή δίνουν εντολή» για μια ενέργεια που θεωρείται «τρομοκρατική», ενώ η διαδικασία της έκδοσης μπορεί να κινηθεί απλά και μόνο με τη λήψη των σχετικών πληροφοριών.

Η σύμβαση αυτή δεν είναι κάτι αποσπασματικό. Το πλαίσιο είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει μια σειρά και άλλων μέτρων, όπως η δρομολόγηση ανάληψης από τις Ενοπλες Δυνάμεις ρόλου εσωτερικής ασφάλειας με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τον λαό να βρίσκεται στο στόχαστρο και η θεσμοθέτηση της ετεροδικίας των Αμερικανών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι χαρακτηριστικό ότι «εξαιρούνται της παρούσας σύμβασης» οι δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον μιας διαδικασίας κατάλυσης των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών σε εθνικό επίπεδο, άλωσης της εσωτερικής έννομης τάξης με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κατάλυσης της βασικής αρχής του διεθνούς δικαίου που είναι η εθνική κυριαρχία των κρατών, που σηματοδοτούν τη διείσδυση του δικαίου της νέας τάξης της παγκοσμιοποιημένης επικυριαρχίας των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ολα συγκλίνουν σε μια κατεύθυνση, της επιβολής της παγκόσμιας δικτατορίας της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ