Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανεπιθύμητοι!

Ενοχοι και συνένοχοι για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που ακόμη συντελείται στο Ιράκ, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζονται με τα χέρια γεμάτα αίμα να συμμετάσχουν στις 16 του Απρίλη στο πανηγύρι της «διεύρυνσης» στην Αθήνα. Στη φιέστα είναι όλοι καλεσμένοι. Οι υπασπιστές του Μπους, Μπλερ και Αθνάρ. Οι «αντίπαλοί» τους, υπερασπιστές των γαλλικών και γερμανικών επενδύσεων στο Ιράκ και γενικά του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, Σιράκ και Σρέντερ. Οι μικρότεροι σύμμαχοι της μιας και της άλλης πλευράς, που αποτελούν το ίδιο κάλπικο νόμισμα. Και οι υποψήφιοι συνεργάτες, σύμμαχοι, συνδαιτυμόνες, με τις αντίστοιχες θέσεις και εσωτερικές αντιθέσεις, αλλά και με τον κοινό σκοπό: Περισσότερα κέρδη, μεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαών. Είναι όλοι αυτοί σάρκα από τη σάρκα των δολοφόνων. Ο ένας σκότωσε, ο δεύτερος βοήθησε στο φονικό, ο τρίτος το συγκάλυψε, ο τέταρτος τούς αθώωσε και στο τέλος όλοι μαζί ετοιμάζονται για το γιορτινό τραπέζι, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο.

«

Είστε ανεπιθύμητοι»! Δεν είναι μια απλή φράση αγανάκτησης. Δεν είναι ενστικτώδης αντίδραση. Ο ελληνικός λαός το φώναξε πριν από τον πόλεμο. Το σκέφτεται, το φωνάζει και το δηλώνει κάθε μέρα του πολέμου, με όποιον τρόπο μπορεί, ενωμένος στους δρόμους, στις γειτονιές, στους τόπους δουλιάς. Κι αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υπηρέτες του κεφαλαίου είναι ότι δεν πρόκειται απλά για μια κραυγή κατά του πολέμου ή υπέρ της ειρήνης. Η οργή του λαού δεν υπονομεύεται από τη λογική της «φιλανθρωπίας» και μιας μεταφυσικής ηθικής. Αλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, όμως κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί, συνειδητοποιούν ότι ο ιμπεριαλισμός έχει ένα πρόσωπο, μία επιδίωξη και κοινούς εκφραστές, που τίποτα δεν τους χωρίζει και δεν τους ξεχωρίζει. Αυτός είναι ο εχθρός του λαού, σε όλη του την έκταση, ανεξάρτητα από τα πολιτικά και διπλωματικά τερτίπια, τις τοποθετήσεις, όπως αυτή του πρωθυπουργού, ότι άλλο είναι ο πόλεμος, άλλο τα αντιπολεμικά αισθήματα των Ελλήνων και άλλο η διεύρυνση. Οχι! Δεν είναι κάτι άλλο, έχουν άμεση σχέση και αλληλοεπηρεάζονται.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από κοινού και κατά μόνας χαράζουν τα σύνορα των επικερδών ζωνών τους πάνω στον παγκόσμιο χάρτη και ετοιμάζουν νέα χτυπήματα. Ο πόλεμος συνεχίζεται, στο Ιράκ με βόμβες και σφαίρες, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με αποφάσεις και φιέστες όπως αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ, που θα σημάνει νέα δεινά για τους λαούς των «15» και των «25». Ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού πρέπει να ενταθεί. Τίποτα δεν τελειώνει. Τώρα αρχίζει. Στις 16 του Απρίλη, με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στις πορείες που καλεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», πρέπει να σταλεί ξανά, με σαφήνεια, δυναμισμό και χωρίς αμφιταλαντεύσεις, το μήνυμα «είστε ανεπιθύμητοι»! Οι ίδιοι, αυτό που αντιπροσωπεύουν και αυτό που υπηρετούν...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ