Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαζικά, αποφασιστικά, ταξικά

Πρωτομαγιά. Η δική μας μέρα, σύμβολο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης για τους εργάτες όπου Γης. Μέρα που γράφτηκε με αίμα στις σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος. Μέρα που προτρέπει σε ξεσηκωμό και μόνο με ξεσηκωμό μπορούμε να την τιμήσουμε όπως της πρέπει και να αναδείξουμε τον πραγματικό της χαρακτήρα, τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, την επικαιρότητα των συμβολισμών της. Κι αυτό πράττουμε, διαδηλώνοντας και διεκδικώντας. Μαζικά και αποφασιστικά αύριο στην Αθήνα στο Πεδίον του Αρεως, στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Μαζικά και αποφασιστικά, γιατί ό,τι κατακτήθηκε για τους εργάτες ήταν καρπός μαζικών, δυναμικών αγώνων. Ενωτικά, γιατί πάντα στη μακρόχρονη πορεία της ταξικής πάλης εργάτες με διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, βρέθηκαν μαζί, ενωμένοι στον αγώνα για τα κοινά τους προβλήματα, τα κοινά αιτήματά τους, απέναντι στον ίδιο εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, απέναντι σε όλους όσοι με την πολιτική και στρατηγική τους τούς υπηρετούν. Ετσι λοιπόν και σήμερα και αύριο όλοι μαζί, σε όποιον θεό κι αν πιστεύει ο καθένας, πορευόμαστε και ενώνουμε τις γροθιές και τις φωνές μας για την κοινή μας υπόθεση.

Ταξικά, γιατί η εργατική Πρωτομαγιά είναι η ιερή μέρα της εργατικής τάξης και καμιά πλατεία, όσο μεγάλη κι αν είναι, δε χωράει πλάι πλάι τους εργάτες και τους ταξικούς τους εχθρούς, τα τσιράκια και τα φερέφωνα των εργοδοτών, όσους από θώκους ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων υπονομεύουν τα εργατικά συμφέροντα και τους πολιτικούς εκπροσώπους της εκμεταλλεύτριας τάξης. Καμιά συνείδηση κανενός εργάτη δεν ανέχεται την ιεροσυλία, τη βεβήλωση των μηνυμάτων αυτής της μέρας. Γι' αυτό αύριο εργάτες και υπάλληλοι, όσων ο ιδρώτας ποτίζει τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών, όλοι όσοι συναντούν μπροστά τους τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα βρεθούν στο Πεδίον του Αρεως, στις πλατείες όλης της χώρας, στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Σ' αυτές τις πλατείες, για να διαδηλώσουμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που κάθε φορά βάζει στο στόχαστρο τα ταξικά μας αδέρφια σε κάποιο σημείο της Γης, να διαδηλώσουμε κατά των σχεδιασμών για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς του Ιράκ, της Κούβας, της ΛΔ της Κορέας, στους Παλαιστίνιους... Σ' αυτές τις πλατείες, συσπειρωμένοι, δίνουμε συνέχεια στην πάλη για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα που κατακρεουργούνται από την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Σ' αυτές τις πλατείες, για να κάνουμε την 1η Μάη εφαλτήριο νέων πιο δυναμικών ταξικών αγώνων, για τη συγκρότηση ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου πάλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ