Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στη Λαϊκή Αντισύνοδο

Θα διαδηλώσω στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Θα φτάσω μέχρι τη Χαλκιδική. Θα διαδηλώσω μαζί με άλλους χιλιάδες εργάτες, με τη νεολαία, με το λαό. Εδώ και μήνες, αυτή η σκέψη στριφογυρίζει στο μυαλό όλων μας. Η ώρα ήρθε, μπήκαμε στην τελική ευθεία. Σε λιγότερο από μια βδομάδα από σήμερα, ξεκινούν οι διαδηλώσεις της Λαϊκής Αντισυνόδου. Της «συνόδου» των εργατών, των συνταξιούχων, των αγροτών, των φοιτητών, των ανέργων, των μισοανέργων, όλων αυτών, που τα δικαιώματά τους βρίσκονται στο στόχαστρο των ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι τις ίδιες μέρες θα παίρνουν αποφάσεις, επιβάλλοντας μια σειρά νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος τους.

Οσα έχουν δει και ζήσει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι θα έχουν συνέχεια μ' ένα φρικτό εφιάλτη. Επιχειρήσεις θα κλείνουν. Ανθρωποι κάθε ηλικίας θα χάνουν τη δουλιά τους και θα πετάγονται στο δρόμο, οι μακροχρόνια άνεργοι θα αυξάνονται. Στα 70 χρόνια τους, εργάτες θα κληθούν να ανέβουν στις σκαλωσιές, να δουλεύουν τις μηχανές, γιατί αυξάνονται τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση, ενώ η σύνταξη θα είναι ψίχουλα. Οι ελαστικές μορφές εργασίας συνοδεύονται από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο πλούτος αυξάνει και συσσωρεύεται σε λίγα χέρια. Τα κέρδη των Ελλήνων κεφαλαιούχων εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ μόλις προχτές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε έκθεσή του, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων! Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνδιαμορφώνει και εφαρμόζει αυτήν την πολιτική, εντελώς προκλητικά δηλώνει: «Εξω πάμε καλά. Γιατί και μέσα πάμε καλά»...

Σ' αυτήν την πρόκληση, πρέπει να απαντήσουμε. Πρέπει να τους κάνουμε «να χάσουν τον ύπνο τους» Να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να χαλάσουμε τα αντιδραστικά τους σχέδια. Με τη μαζική συμμετοχή, τη μαχητική δράση και την ανυπότακτη στάση του, το λαϊκό κίνημα της χώρας, στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, θα αποδείξει ότι «σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει». Οτι έχει εχθρό του την πολιτική των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και την πολεμά. Να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και στις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, που στηρίζουν αυτήν την πορεία. Μια πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, η οποία στο διάβα της «φιλοδοξεί» να σαρώσει και τις τελευταίες λαϊκές κατακτήσεις, να συντρίψει τα δημοκρατικά δικαιώματα, να δυναμώσει την Ευρώπη των μονοπωλίων ως ιμπεριαλιστικό πόλο, εντείνοντας την εκμετάλλευση. Το νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, οι βάσεις του οποίου θα μπουν στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, θα «γεννήσει» μια πιο αυταρχική Ευρώπη. Με την ...οικοδόμηση «θεσμών», όπως η κοινή εξωτερική πολιτική και η αυτόνομη ευρωπαϊκή άμυνα, η ΕΕ θα ενισχύσει την επεμβατική, πολεμοκάπηλη δράση της σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εξάλλου, τα πρώτα τμήματα του Ευρωστρατού ...ταξιδεύουν για το Κονγκό!

Με τη μαζική συμμετοχή μας στη Λαϊκή Αντισύνοδο στη Θεσσαλονίκη, γιατί έχουμε καθήκον και υποχρέωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας να είμαστε εκεί, θα καταδικάσουμε αποφασιστικά αυτούς που συνεργούν στο έγκλημα εναντίον των λαών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ