Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επίθεση στην Κούβα

Ηταν μόνο θέμα χρόνου να κλιμακωθεί - αποκαλυφτεί μια επίθεση, που έχει αρχίσει εδώ και καιρό ενάντια στην Κούβα. Εκτός από τα μέτρα σκλήρυνσης του οικονομικού αποκλεισμού, έφτασε στο σημείο ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός να δηλώσει, διά στόματος του Προέδρου των ΗΠΑ, πως δημιούργησαν Επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα της Κούβας μετά την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας. Λες και νομιμοποιούνται να έχουν λόγο για το πώς έχει επιλέξει ο λαός της Κούβας να διαχειρίζεται το παρόν και το μέλλον του.

Στην πραγματικότητα, το Νησί της Επανάστασης ποτέ δεν «ησύχασε» τα τελευταία - πάνω από σαράντα - χρόνια. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ δεν μπόρεσε ποτέ, να «καταπιεί» μια μικρή χώρα, που ο λαός της έχει επιλέξει να ζήσει ελεύθερα. Οχι μόνο γιατί την περιοχή της Λατινικής Αμερικής τη θεωρούν οι ΗΠΑ σαν «κήπο τους», όπου έχουν δικαίωμα να φυτρώνουν μόνο τα δικά τους «λουλούδια» - κυβερνήσεις, αλλά και γιατί η μικρή ανεξάρτητη σοσιαλιστική Κούβα δίνει παράδειγμα στους άλλους λαούς πως είναι δυνατόν να υπάρχει και να αναπτύσσεται σαν τέτοια. Είναι δυνατόν, να υλοποιεί ουσιαστικά το όνειρο των λαών όλου του κόσμου.

Αυτό είναι που φοβάται ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ. Αυτό έτρεξαν να κυνηγήσουν και οι άλλοι ιμπεριαλιστές (βλέπε πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης). M' αυτόν τον «καημό» έστησαν με έμμισθους πράκτορές τους, όπως αποδείχτηκε, τις προβοκάτσιες που θα επέτρεπαν να ξαναακουστεί το χιλιοειπωμένο παραμύθι των λεγόμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χάρη σ' αυτό το παραμύθι, έδωσαν άλλοθι στους διάφορους «διανοούμενους», άλλους δήθεν «αριστερούς», αλλά και τους πολυχρησιμοποιημένους Χάβελ, Βαλέσα κ.ά. να παραστήσουν για χιλιοστή φορά πως δεν καταλαβαίνουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να τρέξουν να φτιάξουν κλίμα ενάντια στη σοσιαλιστική εξουσία της Κούβας.

Στους πρόθυμους να εξυπηρετήσουν τις βλέψεις των ΗΠΑ, δε θα πρέπει να παραλείψουμε την ελληνική κυβέρνηση, που πραγματικά έκανε και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της. Μέχρι και στους πράκτορες των ΗΠΑ έδωσε στέγη για σύσκεψη στην ελληνική πρεσβεία στην Κούβα, όπως αποκαλύφτηκε. Χώρια τα τόσα και τόσα χατίρια που κάνει, καλυμμένη πίσω από τη συμμετοχή της στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.

Ο λαός της Κούβας έχει περάσει και άλλες πολλές δοκιμασίες και, όμως, κρατάει το όνειρο στην πραγματικότητα. Χρέος των λαών όλου του κόσμου είναι η αλληλεγγύη, που μοναδική αποτελεσματική εκδοχή της είναι η πάλη ενάντια στην πολιτική και την ίδια την ύπαρξη του ιμπεριαλισμού. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός των λαών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πραγματικής δημοκρατίας και ελευθερίας. Ολα τα άλλα είναι δικά του τεχνάσματα, για να διασώζεται και να διαιωνίζεται στις λαϊκές πλάτες...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ