Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ

Αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο λαός δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη. Η συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν πρέπει μπροστά στις κάλπες να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα και να μετατραπεί σε ψήφο ενίσχυσης του δικομματισμού. Είναι σίγουρο ότι αν επαναληφθεί αυτό το σενάριο, την επόμενη μέρα των εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τα πράγματα θα συνεχίζουν χειρότερα, είτε τα λαϊκά στρώματα «τιμωρήσουν» το ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας στην εξουσία τη ΝΔ, είτε αναδείξουν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην επιστρέψει η ΝΔ στην εξουσία. Η μόνη αποτελεσματική αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές και στους εκφραστές της, είναι η ολόπλευρη και ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του Κόμματος της εργατικής τάξης σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση του λαού στην πολιτική του θα λειτουργήσει προς όφελος των συμφερόντων του γιατί ο ρόλος του ΚΚΕ είναι αναντικατάστατος στο μέτωπο των λαϊκών αγώνων.

Το γνωρίζουν τα λαϊκά στρώματα μέσα από την πείρα των αγώνων, όπως το αναγνωρίζει και η πλουτοκρατία. Ο εργαζόμενος, ο απολυμένος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματοβιοτέχνης, οι νέοι άνθρωποι, ξέρουν από πρώτο χέρι ότι δίπλα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες τους, στις διεκδικήσεις τους, στις καθημερινές αγωνίες τους, το ΚΚΕ ήταν μαζί τους, πρωτοστατεί για το δίκιο τους. Ενίσχυσε την πάλη τους με κάθε μέσο και τρόπο, μ' όλες του τις δυνάμεις. Πήρε θέση για όλα τα λαϊκά προβλήματα και μέσα στη Βουλή.

Τώρα η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και με την ψήφο, δεν ισοδυναμεί με μια απλή αύξηση του εκλογικού ποσοστού του Κόμματος, αλλά αυτό θα έχει αποτέλεσμα την ακόμη πιο αποφασιστική ενίσχυση των λαϊκών αγώνων, άρα και τη δυνατότητα να ματαιώνονται ορισμένα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούνται και να κερδίζονται κάποιες κατακτήσεις. Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο γρήγορα θα δυναμώσει, θα διευρυνθεί το ρεύμα ριζοσπαστισμού στη χώρα μας και θα ενισχυθούν οι λαϊκές αντιστάσεις.

Το ΚΚΕ δεν αποδέχεται τους όρους του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος, αγωνίζεται και παλεύει για την ανατροπή του και στην πορεία αυτού του αγώνα, αντιστέκεται στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με τις οποίες επιτίθεται το κεφάλαιο στους εργαζόμενους, σ' όλους τους τομείς, στο μεροκάματο, στην εργασία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασσφάλιση, κλπ. Συγχρόνως, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι για να αλλάξει ριζικά η σημερινή δύσκολη και τραγική κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα, χρειάζεται λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ παλεύει και προωθεί τη συγκρότηση μιας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα έχει αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα. Η συσπείρωση δυνάμεων για την οικοδόμηση ενός λαϊκού μετώπου, που θα έχει στόχο τη λαϊκή εξουσία, για τη λαϊκή οικονομία, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για την οριστική λύση των προβλημάτων προς όφελος του λαού. Η καταδίκη του δικομματισμού στις εκλογές, σε συνδυασμό με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, θα επιταχύνει την προοπτική της λαϊκής συμμαχίας που θα συγκρούεται με την πλουτοκρατία, για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για να ανοίξει ο λαός το δρόμο στο δικό του μέλλον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ