Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιδια ρότα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στη συλλογική λαϊκή μνήμη η οκταετία που πέρασε τυπώθηκε με διόλου χαρούμενα χρώματα. Ηταν μια οκταετία μεγάλων απωλειών για το λαό. Κι αν την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν είναι ικανό να παραγράψει τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ. Μπορεί σήμερα, προεκλογικά, να οδύρεται για τα λαϊκά προβλήματα, να στηλιτεύει το ΠΑΣΟΚ, όμως τα κροκοδείλια δάκρυά της καθόλου και κανένα δεν πρέπει να ξεγελάσουν. Η ΝΔ δεν αθωώνεται για τη στήριξη που πρόσφερε απλόχερα στο ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΝΔ στήριξε επιλογές στρατηγικής σημασίας που - όπως επέτασσαν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου - προώθησε το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο πρόεδρός της καυχήθηκε γι' αυτό πρόσφατα στη Βουλή. Στήριξε την ΟΝΕ, την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και στις εργασιακές σχέσεις. Στήριξε την πολιτική λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και σκανδαλωδών προνομίων για την οικονομική ολιγαρχία. Στήριξε τη συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης αλλά και την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ακόμα και όταν άρθρωνε μια λέξη διαφωνίας αυτή δεν αποτελούσε παρά τα διαπιστευτήριά της στην άρχουσα τάξη για την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ. Ετσι, κατέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρούσε πιο γρήγορα στη λήψη αντιλαϊκών, αντιδραστικών μέτρων. Γιατί τα μέτρα που έπαιρνε δεν ήταν της απαιτούμενης έντασης. Μιλούσε για άλλη διαχείριση, κάπως καλύτερη, πιο διαφανή... Της ίδιας όμως πολιτικής. Της ίδιας και χειρότερης για το λαό, καλύτερης ίσως μόνο για κάποια ριγμένα σήμερα τμήματα της άρχουσας τάξης. Αλλωστε, ο επίτιμος πρόεδρός της, Κ. Μητσοτάκης, το δήλωσε καθαρά: Είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν σκληρή πολιτική. Και ο υπεύθυνος προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος, υιοθέτησε αυτή τη δήλωση «εις το ακέραιον»...

Η ΝΔ ήταν καλός σύμμαχος για το ΠΑΣΟΚ. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού υπερασπίστηκε ως όφειλε τη δική της πολιτική, με ταξική συνέπεια, ανεξάρτητα από το αν αυτή εφαρμοζόταν από το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα εμφανίζονται με συνθήματα για «άλλη πολιτική», για «αλλαγή» κλπ. Λες και προέκυψαν από παρθενογένεση και οι δύο. Λες κι ο λαός δεν τους ξέρει, δεν τους δοκίμασε. Ψηφοθηρικά κινούμενοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιδιώκουν να εγκλωβίσουν την εμφανή, καταγραμμένη, λαϊκή διάθεση για κάτι το νέο, για μια πραγματική αλλαγή. Επιδιώκουν να μην εκφραστεί αυτή η διάθεση με ενίσχυση της μόνης διαφορετικής πολιτικής πρότασης, αυτής του ΚΚΕ. Τα τερτίπια τους επαναφέρουν στη μνήμη το σοφό λαϊκό απόφθεγμα «ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;»! Ο λαός σοφά θα πράξει να το απαντήσει στην κάλπη. Αποσύροντας την εκλογική του συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ