Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε λεπτό χαμένο

Βδομάδα μάχης με το ψηφοδέλτιο στο χέρι είναι αυτή που διανύουμε και, κυριολεκτικά, τα πόδια μας πρέπει να πάρουν φωτιά. Κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάθε φίλος και σύμμαχος με το ΚΚΕ πρέπει αυτές τις έξι μέρες, που απομένουν, να γίνουν η φωνή, που θα σαλπίσει το μήνυμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Με την καθαρή πρόταση του ΚΚΕ, να ξαναμιλήσουν με όσους συναγωνιστές συναντήθηκαν σε όλη την προηγούμενη πολύμορφη δράση - στις συσκέψεις, στις συναντήσεις, στις συγκεντρώσεις και, κυρίως, στους αγώνες - και να απευθυνθούν, επίσης, σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος για να κερδηθούν εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι της πόλης και του χωριού, νέοι και άνεργοι, που αγανακτούν με την επίθεση που δέχτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η πείρα που απέκτησαν πρέπει να γίνει το βασικό κριτήριο ψήφου. Και το ΚΚΕ πάει με «καθαρό το κούτελο» προς τα λαϊκά στρώματα. Γιατί πρωτοστάτησε αταλάντευτα σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση. Γιατί προειδοποίησε έγκαιρα και προς κάθε κατεύθυνση, για όλα όσα αντιλαϊκά έχουν ήδη γίνει και αρνήθηκε κατηγορηματικά, να σπέρνει αυταπάτες για «κοινωνικούς διαλόγους» και διαχωρισμούς ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά συμφέροντα ΕΕ και ΗΠΑ. Γιατί είναι το μοναδικό κόμμα, που έβαλε και βάζει την πραγματική διαχωριστική γραμμή της ελληνικής κοινωνίας, αυτή μεταξύ του λαού και της πλουτοκρατίας.

Για το ΚΚΕ, οι πολύ περισσότερες «κόκκινες» ψήφοι δε θα αποτελέσουν λόγο ικανοποίησης και κομματικής επιβράβευσης. Ισχυρό ΚΚΕ, πρώτα και κύρια, σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα, ισχυρή δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα που θα 'ρθει. Σημαίνει χτύπημα στη μοιρολατρία και το φόβο των εργαζομένων κάτω από την πίεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν και πίστη στο γεγονός ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Σημαίνει περισσότερες ακόμη υποχρεώσεις, μεγαλύτερες ευθύνες, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, περισσότερες δυνατότητες για την προώθηση της μόνης ωφέλιμης για το λαό διεξόδου.

Οι πολιτικοί υπηρέτες της πλουτοκρατίας έχουν πολλές φορές κοροϊδέψει το λαό, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει για πάντα. Σημαντικά τμήματά του ριζοσπαστικοποιούνται, συμμετέχουν με διάφορες διαβαθμίσεις σε αγώνες και συγκρούσεις με την πολιτική του κεφαλαίου. Αυτή είναι και η «μαγιά» της αυριανής χειραφέτησης, που ήδη κυοφορείται.

Ο δρόμος των ριζικών ανατροπών, όπου θα αμφισβητηθούν ουσιαστικά τα θεμέλια και οι αιτίες των σημερινών αβάσταχτων προβλημάτων, είναι μακρύς και δύσκολος. Ομως, είναι ρεαλιστικός, γιατί βασίζεται στα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Η πρόταση του ΚΚΕ, για τη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία - που εκφράζεται και στα ενωτικά του ψηφοδέλτια - έχει μπει στη ζωή και τα πρώτα της φύτρα δίνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Με τις συσπειρώσεις στο εργατικό, στο αγροτικό, στο γυναικείο, στο φιλειρηνικό κίνημα. Με τους καθημερινούς και συνεχώς αυξανόμενους λαϊκούς αγώνες. Η συμμαχία αυτή έχει ξεκάθαρο στόχο, σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό, με την πολιτική του κεφαλαίου και δεν έχει συγκυριακό και ψηφοθηρικό, αλλά στρατηγικό χαρακτήρα. Είναι συμμαχία των εκμεταλλευόμενων λαϊκών στρωμάτων, της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των επαγγελματιών, της ριζοσπαστικής νεολαίας και διανόησης και διεκδικεί όχι μόνον ουσιαστική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και άνοιγμα της προοπτικής για τη λαϊκή εξουσία. Οσο περισσότερα «κόκκινα βόλια» βρεθούν στην κάλπη το βράδυ της Κυριακής, τόσα περισσότερα βήματα θα γίνουν προς αυτήν την προοπτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ