Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δουλιά μέχρι την κάλπη

Βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν από την κάλπη της Κυριακής, ωστόσο υπάρχει ακόμα απόσταση, πολύς δρόμος και ακόμα περισσότερη δουλιά. Η πορεία της προεκλογικής εκστρατείας επιβεβαιώνει περίτρανα αυτό που από την αρχή λέγαμε, ότι η αναμέτρηση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδειχτεί ακόμα πιο δυνατή η φωνή του ΚΚΕ, ο άλλος πόλος, της ανυπακοής, της απειθαρχίας και της αντίστασης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην ντόπια πλουτοκρατία. Μια ευκαιρία διόρθωσης της ψήφου των βουλευτικών εκλογών...

Τα μηνύματα που έρχονται από παντού αυτό επιβεβαιώνουν. Η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει παντού ξεχωριστή ανταπόκριση. Αυτό δείχνει μεν το θετικό κλίμα αλλά δεν αρκεί για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και από την κάλπη. Τώρα είναι η ώρα του ψηφοδελτίου με ό,τι αυτό κουβαλάει μαζί του. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι απευθυνόμαστε σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να μας ακούσει, στον καθένα που αμφισβητεί το οικοδόμημα που του πασάρουν, που έχει αγωνίες, που αναζητά, που αντιστέκεται και δε σκύβει το κεφάλι.

Ολοι αυτοί, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, αποτελούν τους καθημερινούς μας συμμάχους. Η υπόθεση της ενίσχυσης του ΚΚΕ πρέπει να γίνει και δική τους υπόθεση. Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αφού συμφωνούν ότι πρέπει να βγει από την κάλπη ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδας. Η ψήφος στο ΚΚΕ την ερχόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο ισχυρή σε δυναμική και προοπτική από αυτή των βουλευτικών εκλογών. Τώρα που δεν επικρατεί η λογική, του ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα βγει από την κάλπη, μπορεί να αναδειχτούν περισσότερο οι πολιτικές και οι προσανατολισμοί και να ανοίξουν δρόμοι για το μέλλον.

Η ενίσχυση του ριζοσπαστικού πόλου, του ΚΚΕ, θα σηματοδοτήσει μια γενικότερη τάση σοβαρής αμφισβήτησης της κρατούσας πολιτικής της ευρωυποταγής και του ευρωμονόδρομου με διαστάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα ενισχύσει διεθνώς το ρεύμα της απειθαρχίας και της αντίστασης στη νέα «Ιερά Συμμαχία» του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Καθώς η αναμέτρηση γίνεται περίπου εκατό μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση, που ετοιμάζεται για μετά το Σεπτέμβρη να ξετυλίξει την πολιτική της σ' όλη την έκτασή της, θα λάβει μια προειδοποίηση για το τι θα συναντήσει μπροστά της. Από την άλλη, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ θα πάει το άλλο μήνυμα, που θα λέει ότι δεν μπορούν ως «αντιπολίτευση» να εξαπατήσουν και να εγκλωβίσουν τον εργαζόμενο λαό.

Η δουλιά που μένει να κάνουμε για τις λίγες επόμενες μέρες μέχρι την Κυριακή αποτελεί επένδυση για τη λαϊκή συμμαχία, η οποία θα κληθεί να βγει στους δρόμους το επόμενο διάστημα, στους νέους μαζικούς αγώνες που έρχονται για την υπεράσπιση αλλά και τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της ελπίδας και της προοπτικής για μια άλλη πορεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ