Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να είμαστε όλοι εκεί

Μια κόκκινη γιορτή. Ενα βήμα επικοινωνίας και διαλόγου με χιλιάδες ανθρώπους για το χαρακτήρα και το ρόλο της Ευρωένωσης, για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για την ανάγκη εκλογικής ισχυροποίησής του. Ολα αυτά και πολλά άλλα συνιστά η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, απόψε στο Πεδίον του Αρεως. Εκεί συναντιόμαστε όλοι, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Αλλά, αυτή η συγκέντρωση δεν αφορά στενά εμάς, δεν πάμε εκεί να μετρηθούμε μεταξύ μας. Η συγκέντρωση αφορά στο λαό της Αθήνας. Τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία της. Τους καλούμε όλους να πάρουν μαζικά μέρος.

Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους αγωνιστές, όσους προβληματίζονται, αγωνιούν, αναζητούν διέξοδο. Ολους εκείνους που μπορεί να ψήφισαν οτιδήποτε στις βουλευτικές εκλογές, αλλά τώρα ψάχνουν ανήσυχοι το κάτι άλλο, αυτό που θα δώσει διέξοδο στις αγωνιστικές διαθέσεις τους, στην οργή τους από τα συσσωρευμένα στην πλάτη τους προβλήματα. Τους καλούμε να έρθουν μαζικά στη συγκέντρωση. Να μας ακούσουν και να κρίνουν. Αυτό το κάλεσμα, φροντίζουμε ως την τελευταία στιγμή, να το φτάσουμε όσο πλατύτερα γίνεται. Σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, σχολεία και σχολές. Από το πόσο πλατιά θα φτάσει και το μέγεθος της ανταπόκρισης που θα βρει, δεν εξαρτάται μόνο η μαζικότητα της συγκέντρωσης, εξαρτάται σε ένα βαθμό αν αυτή θα αξιοποιηθεί για να κερδηθούν περισσότερες συνειδήσεις από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, κάτι που θα εκφραστεί την ερχόμενη Κυριακή και στην κάλπη.

Στην προσπάθειά μας αυτή απευθυνόμαστε σήμερα έως το «παραπέντε» σε όλους. Συζητάμε ξανά μαζί τους για την ανάγκη σ' αυτές τις εκλογές να διορθώσουν την ψήφο τους, να καταδικάσουν την ευρωενωσιακή πολιτική και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Εχουν κάθε συμφέρον να το κάνουν. Να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να ρίξουν σ' αυτή το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για την ενίσχυση της πάλης στη χώρα μας και στην Ευρώπη υπέρ των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους.

Με όλους αυτούς δίνουμε ραντεβού στο Πεδίον του Αρεως, απόψε. Πάμε μαζί τους στη συγκέντρωση. Σπάμε το κλίμα εφησυχασμού και χαλαρότητας που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σκόπιμα καλλιεργούν, για να μην ανοίξει η συζήτηση και η αντιπαράθεση για τη φύση της ΕΕ, για να μην εκφραστεί στις εκλογές η συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια. Κι αύριο το βράδυ από το Πεδίον του Αρεως ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή των εκλογών, στην κάλπη, που όσο πιο «κόκκινη» θα είναι, τόσο πιο φωτεινή η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ