Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στείλτε μήνυμα με ψήφο στο ΚΚΕ

Οι αυριανές ευρωεκλογές αφορούν, πρωτίστως, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις σχέσεις της χώρας μας μ' αυτή. Ομως, ούτως ή άλλως, σχετίζονται και με την εσωτερική κοινωνική και πολιτική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Απ' αυτή την άποψη, οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να στείλουν τα πρώτα μηνύματά τους, κατ' αρχήν προς τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και το πρώτο που χρειάζεται να διαμηνύσουν προς τους νέους κυβερνώντες είναι ότι δε συμφωνούν καθόλου μαζί τους, όταν ισχυρίζονται - και, μάλιστα με αυταρέσκεια και κομπασμό - ότι μέχρι τώρα τα πήγαν πολύ καλά. Και δε συμφωνούν, γιατί δεν είναι αλήθεια.

Στους τρεις μήνες που πέρασαν από τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση δεν τα πήγε καλά. Κι όχι μόνο γιατί ο κόσμος δεν είδε καμιά βελτίωση στη ζωή του. Μπορεί κάποιοι να πουν ότι αυτό είναι πρόωρο να το ζητήσει κανείς, αλλά η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Και φαίνεται ότι η κατάσταση πάει προς το χειρότερο, ιδιαίτερα στα ζητήματα της ακρίβειας και της ανεργίας, ενώ δυσοίωνη είναι και η προοπτική. Ας μην ξεχνάμε πως στη συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός μίλησε για πολιτική τόνωσης της επιχειρηματικότητας και για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 25%. Ταυτόχρονα, οι ψηφοφόροι μπορούν να διαμηνύσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και την απόφασή τους ν' αγωνιστούν για τα συμφέροντά τους, απειθαρχώντας στις «παραγγελιές» και μην υπακούοντας στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι ευρωεκλογές αποτελούν την τελευταία ευκαιρία προειδοποίησης προς τους κυβερνώντες, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το Φθινόπωρο - κι ενώ θα 'χει τελειώσει το «πανηγύρι» των Ολυμπιακών Αγώνων - αναμένεται «κύμα» σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Κι αναφερόμαστε σε μέτρα που θ' αφαιρούν κι άλλες λαϊκές κατακτήσεις και θα σχετίζονται με νέες ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, με την παραπέρα συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας, με την καταπάτηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με την ένταση της αστυνομοκρατίας και του κρατικού αυταρχισμού κ.ά.

Στην ευχέρεια των ψηφοφόρων είναι να στείλουν μηνύματα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο ΠΑΣΟΚ μπορούν να ξαναδιαμηνύσουν πως καταδικάζουν την πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση και εξακολουθεί να υποστηρίζει ως αξιωματική αντιπολίτευση και στον ΣΥΝ ότι η «ευρωλιγούρα», που οδηγεί στην ευρωυποταγή, δεν αρμόζει στην αξιοπρέπεια και στην περηφάνια του ελληνικού λαού. Οσον αφορά στο ΚΚΕ, αυτό περιμένει περισσότεροι να εκφράσουν, και με την ψήφο, τη συμφωνία τους με τις θέσεις και τις προτάσεις του για την ΕΕ, καθώς και για τα συμβαίνοντα στη χώρα μας. Αλλωστε, για να στείλουν τα μηνύματα, που προαναφέραμε, στα άλλα κόμματα, οι ψηφοφόροι δεν έχουν παρά να ψηφίσουν μαζικά και «δαγκωτό» ΚΚΕ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ