Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιδιώνυμο νέας τάξης...

Η κυβερνητική νομοθετική πρεμιέρα στη Βουλή με τον τρομονόμο που εσπευσμένα προωθείται προς ψήφιση δεν είναι τυχαία. Δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής από κάθε άποψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο αυτό για το «ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης» και την τροποποίηση - συμπλήρωση του τρομονόμου, το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση και η σημερινή το προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες, ώστε τις επόμενες μέρες να γίνει νόμος του κράτους. Ενας νόμος, που θα ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο, όλο το νομικό πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Λάακεν τον Οκτώβρη του 2001 και όσα ακολούθησαν.

Με τις προωθούμενες διατάξεις του τρομονόμου, στην ουσία, μπαίνουν στο στόχαστρο τα δημοκρατικά - πολιτικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες. Πέφτουν οι «αντιτρομοκρατικές» μάσκες και φανερώνονται τα πραγματικά τους σχέδια. Η έννοια πλέον της τρομοκρατίας παίρνει αυτή τη μορφή και αυτό το σχήμα, ώστε να μπορούν να χαρακτηρίζονται από το κράτος ως τρομοκρατία οι κινητοποιήσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος. Ο ορισμός του ευρωτρομονόμου, που υιοθετείται από την ελληνική νομοθεσία είναι αποκαλυπτικός, καθώς ως τρομοκρατία ορίζεται «η διασάλευση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και συνταγματικής τάξης». Ενα νέο είδους ιδιώνυμου, τη φορά αυτή ευρωπαϊκού και παγκόσμιου, στήνεται για να καταστέλλεται αυτό που φοβίζει τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή τα μαζικά λαϊκά κινήματα.

Από τη στιγμή που καθιερώνεται ένας τέτοιος ορισμός, καμία δέσμευση, καμία «δικλείδα ασφαλείας», καμία «καλή θέληση» της όποιας κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι στο νέο αντιδημοκρατικό καθεστώς που διαμορφώνεται. Επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα ότι η τρομοκρατία είναι ο «δούρειος ίππος», για να μπει το νεοταξίτικο ιμπεριαλιστικό «Δίκαιο» στο σκληρό πυρήνα της κρατικής κατασταλτικής δράσης, με στόχο να ενταφιάσει τους λαϊκούς αγώνες.

Ο τρομονόμος είναι μια μόνο κίνηση στα πλαίσια της εκστρατείας ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής εξουσίας σε κάθε κράτος. Μια εκστρατεία, που περιλαμβάνει και επιμέρους επιχειρήσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πεδίο. Εδώ να αναφέρουμε τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, με την καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας, ώστε να πέσουν στα μαλακά τα αντιδημοκρατικά μέτρα που ετοιμάζονται. Ανάλογη επιχείρηση με εσωτερικές και διεθνείς διαστάσεις είναι και η υπόθεση της λεγόμενης ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένας πόλεμος, που στοχεύει κατευθείαν στους λαούς με άλλοθι την τρομοκρατία, η οποία εκπορεύεται από τον ιμπεριαλισμό γιατί εξυπηρετεί τα σχέδιά του.

Θωρακίζονται, για να μπορέσουν να στήσουν εμπόδια, τώρα, αλλά πολύ περισσότερο στο μέλλον, στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων απέναντι στην ιμπεριαλιστική πολιτική, που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ανισότητες, οικολογικές καταστροφές, αβεβαιότητα για το μέλλον των λαών όλου του κόσμου. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το αντίπαλο δέος στον καπιταλισμό είναι η ελεύθερη συνείδηση των λαών και ο συντονισμένος αγώνας τους. Γι' αυτό ισχυροποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και εγκαθιδρύουν την παγκόσμια δικτατορία του κεφαλαίου. Αντίσταση, λοιπόν, στον τρομονόμο είναι αντίσταση στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, στον ιμπεριαλισμό και τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Δεν είναι ανίκητοι, όταν οι λαοί αποφασίσουν να αντεπιτεθούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ