Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το ΝΑΤΟ επιτίθεται...

Το αποφασιστικό βήμα του ΝΑΤΟ, στην κατεύθυνση της εδραίωσης του ρόλου του ως παγκόσμιας κατασταλτικής δύναμης, ως του στρατιωτικού βραχίονα, της σιδερένιας γροθιάς της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, μετά την Ουάσιγκτον του 1999 με το νέο δόγμα και την Πράγα του 2000 με τη διεύρυνση των ορίων του και τον προληπτικό πόλεμο, γίνεται τώρα στην Κωνσταντινούπολη. Ηρθε η ώρα να λυθούν τα πρακτικά ζητήματα, που αφορούν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της λυκοσυμμαχίας και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την άμεση στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε εμπόλεμες περιοχές.

Στην Κωνσταντινούπολη, το ΝΑΤΟ φορά στολή εκστρατείας, γίνεται πιο ευέλικτο και εξορμά για την επιβολή της «νέας τάξης» του ιμπεριαλισμού. Αποφάσισε να συμμετέχει άμεσα στην κατοχή του Ιράκ, να διευρύνει την παρουσία του στο Αφγανιστάν και πέραν της πρωτεύουσας Καμπούλ και προετοιμάζει το έδαφος για νέες επεμβάσεις, είτε προληπτικού είτε κατασταλτικού χαρακτήρα, για νέες ζώνες αστάθειας και πολέμου στη Μέση Ανατολή, στις αραβικές χώρες, στον Καύκασο, στη Β. Αφρική.

Το ΝΑΤΟ είναι πλέον ακόμα πιο ετοιμοπόλεμο, ακόμα πιο στενά συνδεδεμένο στο αμερικανικό άρμα, ακόμα πιο επιθετικό. Αποτελεί παγκόσμια απειλή για την ειρήνη και το μέλλον όλων των λαών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, όπως αυτές που καλλιεργούνται από ορισμένους με αφορμή τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για τον καθορισμό των ζωνών επιρροής και τη διανομή της λείας από τη λεηλασία άλλων χωρών. Ολοι μαζί στην Κωνσταντινούπολη, μικροί και μεγάλοι ιμπεριαλιστές, παλιοί και νέοι, αποφάσισαν για το κοινό τους «σπίτι», που είναι το ΝΑΤΟ.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες, καθώς λαμβάνονται σε μια περίοδο, κατά την οποία εντείνεται η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν άμεσα και στη χώρα μας. Αφ' ενός μεν, γιατί συμμετείχε στη λήψη τους και είναι συνυπεύθυνος και ο Ελληνας πρωθυπουργός. Αφ' ετέρου, γιατί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που δρομολογούνται θα έχουν άμεση επίπτωση στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα μας, που παίζει και το ρόλο ορμητηρίου, καλείται να γίνει πιο αποφασιστικά αιμοδότης για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Σε ρόλο θύτη να συνδράμει στην κατοχή άλλων χωρών, στην υποδούλωση άλλων λαών και στη σφαγή όσων αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η όλη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αργά ή γρήγορα, θα μας χτυπήσει την πόρτα.

Είναι υπόθεση των λαών, του ελληνικού λαού ειδικότερα, να δημιουργήσουν ρήγμα στο «σιδηρούν παραπέτασμα» της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού. Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες αντίστασης και ανυπακοής μπορούν να κηρύξουν το δικό τους προληπτικό πόλεμο απέναντι στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μια τέτοια μικρή μάχη είναι και η σημερινή συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στα Προπύλαια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ