Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νόμος τους είναι ο τρόμος

Από σήμερα τα μέτρα «Ολυμπιακής Ασφάλειας» τίθενται εν ισχύι και οι κάμερες - ρουφιάνοι έχουν αρχίσει από το πρωί να δουλεύουν «δοκιμαστικά». Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται από το ξημέρωμα κάτω από το «άγρυπνο μάτι» του στρατού και της αστυνομίας που πήραν την εντολή να λάβουν θέσεις «διασποράς». Αμέσως μετά ακολουθεί το ΝΑΤΟ που χρίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε στρατιωτικό βραχίονα της... Ολυμπιάδας. Στο μεταξύ ετοιμάζονται και οι τηλεφωνικές γραμμές που έδωσε ο υπουργός για να μπορεί όποιος θέλει, με ένα απλό τηλεφώνημα, να χαφιεδίσει το διπλανό του. Ο «Μεγάλος Αδελφός» ήρθε!

Η ελληνική κοινωνία εισέρχεται και επίσημα από σήμερα στο λαβύρινθο μιας υπαγορευμένης ανασφάλειας. Το φάντασμα της τρομοϋστερίας, της αστυνομοκρατίας και της ένστολης «ευταξίας» ορθώνεται πλέον πάνω από την πόλη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το πρόσχημα, είναι η καλή αφορμή. Είναι το πείραμα για να εμπεδωθεί ο φόβος από την κρατική καταστολή και να καλλιεργηθεί η ανοχή του λαού απέναντι στους «ανθρωποφύλακες». Η Αθήνα, η Ελλάδα μπήκαν στο δοκιμαστικό σωλήνα της «ασφάλειας» των μυστικών υπηρεσιών και των πεντακάθαρων στοχεύσεων: Καμία «εκεχειρία» απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα. Καμία «εκεχειρία» απέναντι στις κοινωνικές ελευθερίες. Καμία «εκεχειρία» απέναντι στη συλλογικότητα. Αυτός είναι ο στόχος τους!

Θέλουν να επιβάλουν τον «τρομονόμο» στην πράξη. Αλλά ο νόμος τους είναι ο τρόμος. Θέλουν τη δυσπιστία για το διπλανό. Θέλουν μια κοινωνία που θα πορεύεται με το πρόσταγμα «κοίτα τη δουλίτσα σου» και το «μην κοιτάς γύρω σου - μας βλέπουν και μας ακούνε»! Πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, θα υποκύψει στο «Μιθριδατισμό» της διαρκούς «επιτήρησης». Στην αρχή διακριτικά, μετά λιγότερο διακριτικά και στο τέλος μια ολόκληρη κοινωνία «μαντρωμένη», με όλα τα διακριτικά της και βιομετρικά της χαρακτηριστικά περασμένα στον «κεντρικό υπολογιστή». Νομίζουν ότι τα έχουν όλα υπολογισμένα. Λένε: Θα τους κάνουμε απασχολήσιμους, θα τους κάνουμε παρακολουθήσιμους, θα τους κάνουμε ακίνδυνους. Αυτός είναι ο στόχος! Και αδιαμφισβήτητη γι' αυτό απόδειξη είναι η επίσημα ομολογημένη θέληση και επιδίωξή τους, να συνεχίσει η ύπαρξη και λειτουργία όλων αυτών των μέτρων «τρομο-ασφάλειας» και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μετά το τέλος της δικαιολογίας, που σήμερα χρησιμοποιούν, για να τα βάλουν σε εφαρμογή.

Η επίθεση που κηρύσσεται από σήμερα στις λαϊκές ελευθερίες δε θα μείνει αναπάντητη. Αλλωστε αποκαλύπτει το φόβο του κατεστημένου στη δυναμική του λαϊκού κινήματος. Το μοντέλο κοινωνίας που θέλει το πολιτικό τους σύστημα, η μετατροπή των πόλεων σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης», ο ελληνικός λαός θα το ακυρώσει στην πράξη. Ο,τι «ντόπα» κι αν ρίξουν στη συνείδηση του λαού, ό,τι «Φέιμ Στόρι» κι αν πουλήσουν, τα αντανακλαστικά του δεν πρόκειται να νεκρωθούν. Σήμερα την ίδια ώρα που αυτοί βάζουν σε εφαρμογή τον Ολυμπιακό «προκρούστη», σε 9 σημεία της πόλης, στα σημεία που οι κάμερες - χαφιέδες θα έχουν αρχίσει να τροφοδοτούν με «ύποπτους» τον ηλεκτρονικό Μινώταυρο, η εργατική τάξη και η νεολαία θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και θα τους στείλουν το δικό τους μήνυμα: Εξω οι χαφιέδες από τη ζωή μας!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ