Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με τους εργάτες στο Σύνταγμα

Στους δεκατρείς νεκρούς εργάτες στα Ολυμπιακά έργα είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Δεν είναι εκδήλωση-μνημόσυνο, αλλά απόδοση τιμής σε αυτούς τους νεκρούς εργάτες που μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους τους ήταν και είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου. Είναι αυτοί που δικαιούνται να περηφανεύονται γιατί αποτελούν μέλη της πιο ζωντανής και δημιουργικής δύναμης, της εργατικής τάξης. Οτιδήποτε πάνω στη γη γίνεται από τα χέρια τους και το μυαλό τους, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στην άλλη μεριά, οι καπιταλ(η)στές και οι πολιτικοί τους εκφραστές, με μηχανισμούς τρομοκρατίας και καταστολής, υφαρπάζουν τον πλούτο. Κάνουν δικό τους αυτό που χτίζουν καθημερινά τα εκατομμύρια των εργαζομένων. Χωρίς κανένα δισταγμό θυσιάζουν ακόμα και ζωές προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ολα αυτά τα χρόνια έβαλαν Ελληνες και ξένους εργάτες να δουλεύουν ασταμάτητα, καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, στο όνομα του «εθνικού στόχου», των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αφού φτιάχτηκαν τα έργα ήρθαν να τα αρπάξουν πολιτικάντηδες και πολυεθνικές, σαν να είναι δικά τους, για να καρπωθούν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Και ύστερα καλούν τους εργάτες σε «εθνική ενότητα και ομοψυχία» για να λειτουργήσουν όλα άψογα. Να μη δυσανασχετήσουν που η Αθήνα έχει γίνει ένα απόρθητο φρούριο και κέντρο επιχείρησης των ΝΑΤΟτρομοκρατών. Να μην οργίζονται όταν ένας τεράστιος χαφιές κυκλοφορεί πάνω από τα κεφάλια τους, καταγράφοντας ακόμα και την ανάσα τους. Τους καλούν ακόμα να αγοράσουν τα ακριβά εισιτήρια των Αγώνων των πολυεθνικών και να χειροκροτήσουν μαζί με τους μακελάρηδες των λαών, τον πατέρα Μπους και τον Μπλερ. Μαζί με τους ατιμώρητους, φυσικούς και ηθικούς, αυτουργούς των εγκλημάτων στους χώρους δουλιάς, την εργοδοσία και τους κυβερνώντες.

Τούτες τις μέρες η πόλη έχει πάρει μια απατηλή όψη χαράς. Πολύχρωμες σημαίες που κυματίζουν στις κολόνες, ψεύτικα χαμόγελα, ιλουστρασιόν πολυσέλιδα αφιερωμένα στο δήθεν αθλητικό ιδεώδες των Αγώνων και η επικείμενη «μεγαλοπρεπής» τελετή έναρξης προσπαθούν να κρύψουν το θανατικό που φέρουν μαζί τους τα έργα. Χρέος όλων μας να σπάσουμε αυτή την καλογυαλισμένη βιτρίνα. Η σημερινή εκδήλωση να γίνει βήμα καταδίκης όσων προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. Να δείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να τσαλαπατά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια, τη δική μας και των οικογενειών μας. Μαζί με το ταξικό κίνημα να δώσουμε υπόσχεση για νέους πιο σκληρούς, πιο ανυποχώρητους αγώνες. Που θα γκρεμίζουν τη μοιρολατρία και μαζί όλους αυτούς τους ληστές του ιδρώτα μας και της ζωής μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ