Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διεθνής απήχηση

H ανάρτηση του πανό των κομμουνιστών στην Ακρόπολη τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου και η διαδήλωση που το συνόδεψε βρήκαν μεγάλη απήχηση στα πρωτοσέλιδα και στις μέσα σελίδες του ξένου, ευρωπαϊκού κύρια, Τύπου, σε αντίθεση με τα ελληνικά ΜΜΕ που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, κινήθηκαν στη γραμμή της αποσιώπησης, όταν δεν έσταζαν χολή κάποιοι αρθρογράφοι τους. Οι ξένοι ανταποκριτές, εύλογα συνέδεσαν τη ματαίωση της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, αλλά και με τη δυνατότητα των Ελλήνων κομμουνιστών να «περάσουν», με ευρηματικό τρόπο, στην ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη τη δική τους τελετή λήξης. Μια τελετή λήξης καθαρά φιλειρηνική, καταγγελτική για τους ιμπεριαλιστές που ματώνουν τους λαούς, αντάξια αυτού, στο όνομα του οποίου όλοι υποκριτικά ορκίζονται: του ολυμπιακού πνεύματος.

Αυτή η μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η ενέργεια των κομμουνιστών στις σελίδες του ξένου Τύπου δεν εξηγείται, βέβαια, μόνο με την πρωτότυπη και ευρηματική μορφή της. Ούτε, επίσης, μπορεί να χρεωθεί μόνο στη χρονική συγκυρία της συνεύρεσης στην Αθήνα όλων των μεγάλων διεθνών πρακτορείων και άλλων ΜΜΕ λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Τον κύριο υπεύθυνο αυτής της ανταπόκρισης, που έτυχε η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πρέπει να τον αναζητήσουμε στο πολιτικό περιεχόμενο αυτής της ενέργειας. Το σύνθημα του πανό - που φαινόταν ακόμα και από τους χλιδάτους φιλοξενούμενους στο Κουίν Μέρι, στον Πειραιά - άγγιζε απ' ευθείας τις καρδιές των λαών όλου του κόσμου. Γιατί μπορεί οι ηγέτες του να σπρώχνονται, για να πάρουν καλύτερη θέση και να χαριεντιστούν με τους «αθάνατους», να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις μεταξύ τους και να κάνουν πως διασκεδάζουν με ό,τι τους σερβίρεται για ελληνικό γλέντι, όμως οι λαοί δεν μπορούν να ξεχάσουν τις φοβερά δύσκολες στιγμές που περνούν αθώοι άνθρωποι σε πολλά σημεία του πλανήτη μας, με την ιμπεριαλιστική πολιτική που αυτοί οι ίδιοι ηγέτες ασκούν. Οτι δηλαδή στη Νατζάφ τρέχει ποτάμι το αίμα των αμάχων, ότι στην Παλαιστίνη χτίζουν τείχος, απομονώνοντας το λαό από τη γη του. Και, βέβαια, συμφωνούν απόλυτα πως «προσωπικότητες» - δολοφόνοι των λαών όπως ο Κόλιν Πάουελ δεν έχουν καμία θέση ακόμα και σε κατ' όνομα ειρηνικές δραστηριότητες, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα έντονα, λοιπόν, φιλειρηνικά αισθήματα των λαών τους, που βρίσκονταν στο ίδιο μήκος κύματος με το πολιτικό περιεχόμενο της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ, ήταν αυτά που ώθησαν τα ξένα ΜΜΕ να δώσουν τόση έκταση στη συμβολική αυτή ενέργεια των Ελλήνων κομμουνιστών.

Οι διάφορες γραφίδες που εξανέστησαν από την ενέργεια του ΚΚΕ και εξαπέλυσαν άρθρα αντικομμουνιστικού οχετού, ας το πάρουν απόφαση. Οι έλληνες κομμουνιστές θα συνεχίσουν να κρατάνε ψηλά τη σημαία του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και να βρίσκουν τρόπους και μορφές να περνάνε τα μηνύματά τους. Η φωνή τους θα περνάει και θα διαδίδεται κόντρα σε όλα τα κατασταλτικά μέτρα. Και θα χαλάει τη σούπα των αφεντικών τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ