Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη για το μέλλον

Μεθαύριο, Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της Ελλάδας ρίχνονται στη μάχη. Χιλιάδες ξωμάχοι από κάθε γωνιά της υπαίθρου θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Για να φωνάξουν δυνατά: Είμαστε εδώ και εδώ θα μείνουμε. Είναι δικά μας τα χωράφια και θα τα κρατήσουμε. Εχουμε μέλλον και κανείς δε θα μας το στερήσει. Για να δηλώσουν αποφασιστικά: Εχθρός μας είναι η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα την ανατρέψουμε. Αντίπαλοί μας είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και θα τις πολεμήσουμε. Υπάρχει λύση και για μας και θα τη βρούμε.

Εδώ και μέρες αγρότες βρίσκονται στους δρόμους. Διεκδικούν το ψωμί και απαιτούν το δίκιο. Κι έρχονται αντιμέτωποι με μια προκλητική αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που παραμένει αταλάντευτη στην εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής κι αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Και δέχονται μια απαράδεκτη και κατάπτυστη συκοφαντική επίθεση. Κυβερνητικοί παράγοντες και δημοσιογραφικά φερέφωνα τους υβρίζουν, δημοσίως, αποκαλώντας τους κλέφτες κι απατεώνες, καταρτίζουν «λίστες παρανόμων» με τα ονόματά τους και τις αναρτούν σε δημόσια θέα για να τους διαπομπεύσουν.

Σε βάρος τους ενεργούν και κάποιοι που «το παίζουν» φίλοι τους. Τους λένε πως νοιάζονται γι' αυτούς, αλλά τους κοροϊδεύουν. Οπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που, ενώ συμφωνούν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάνουν πως υποστηρίζουν τον αγώνα τους. Οπως οι ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ και κάποιοι «γαλαζούληδες» και «πρασινούληδες» δήθεν «αγωνιστές» συνδικαλιστές που θέλουν να τους εκπροσωπούν, αλλά επιχειρούν να τους παραπλανήσουν και να τους διασπάσουν για να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους. Αλλά κι αυτοί θα τους αντιμετωπίσουν όπως τους πρέπει.

Στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, θέση έχουν όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες. Οπου κι αν ζουν και εργάζονται. Ο,τι προϊόν κι αν καλλιεργούν. Οποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν. Ολοι όσοι συμφωνούν με το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει το συνεπές αγροτικό κίνημα και πιστεύουν ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αν είναι ενωτικός και κοινός με την εργατιά και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, αν έχει σαφή στόχο και προοπτική. Θέση έχουν και όσοι νιώθουν προδομένοι από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αφού τους κάλεσαν ν' αγωνιστούν, τώρα τους καλούν να φύγουν με άδεια χέρια και σκυμμένο το κεφάλι.

Μεθαύριο, Δευτέρα, η μικρομεσαία αγροτιά ξεκινάει μια νέα αγωνιστική πορεία. Ο στόχος της διακηρυγμένος: Ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τ' αγροτικά προβλήματα στη χώρα μας. Και η προοπτική της σαφής: Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δύναμης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών, προς όφελος του λαού και της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ