Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο αγώνας της αγροτιάς

Για τη μικρομεσαία αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου δε φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την ένταση και συνέχιση του αγώνα, ενάντια στην ακολουθούμενη ευρω-πολιτική φτώχειας, ανεργίας και ξεκληρίσματος, που εφαρμόζουν εναλλάξ οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα από το πόσοι και πώς συνειδητοποιούν αυτήν την αναγκαιότητα, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να δημιουργηθούν οι συνθήκες αυτές όπου όλο και περισσότεροι θα αντιστέκονται και θα παραμερίζουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Η αγωνιστική φωτιά δεν πρέπει να σβήσει και ο προσανατολισμός του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που έχει θέση δίπλα στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, να μην ξεστρατίσει και να μην πισωγυρίσει. Κι αυτό είναι και το πιο δύσκολο.

Μεθαύριο Παρασκευή 25 του Φλεβάρη, με μπροστάρη ξανά την Πανελλαδική Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η μαχόμενη αγροτιά δίνει συνέχεια στον αγώνα, ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική. Οπως τον περασμένο Νοέμβρη και Γενάρη, θα γίνουν αγωνιστικές εκδηλώσεις από αγρότες πολλών νομών της χώρας. Ακολούθως υπάρχει και νέο αγωνιστικό ραντεβού, με αφορμή το Κιλελέρ στις 20 Μάρτη. Η μεθαυριανή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στον αγώνα προοπτικής και διεξόδου της μικρομεσαίας αγροτιάς, με μπούσουλα το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Για τη συσπείρωση των μικρομεσαίων αγροτών στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιούν ενεργά και δραστήρια οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η τωρινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, είναι υπεύθυνη απέναντι στους Ελληνες αγρότες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε απορρόφησης των προϊόντων τους, είτε εξευτελιστικών τιμών και κερδοσκοπικών εκβιασμών. Είναι υπεύθυνη για την πλήρη απελευθέρωση των εισαγωγών, την ακρίβεια στα μέσα και εφόδια, τη συνεχιζόμενη τοκογλυφία της ΑΤΕ, την παντελή έλλειψη υποδομών και στήριξης του αγρότη, τους περιορισμούς και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, για τη συνολική αρνητική πορεία στον αγροτικό τομέα. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη μπροστά στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς όπως αυτά τέθηκαν στα ψηφίσματα των τελευταίων κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ και που στρέφονται κατά της υλοποίησης των αντιαγροτικών επιλογών της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ.

Ολα δείχνουν ότι οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς δε θα σταματήσουν. Ομως, πρέπει να γίνουν πιο μαζικοί, πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι, ικανοί να επιβάλουν με τη δύναμή τους το δίκιο του αγρότη. Αλλωστε οι εποχές που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και τα αντιαγροτικά μέτρα που θα υλοποιηθούν θα είναι ακόμα πιο οδυνηρά και για τη μικρομεσαία αγροτιά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ο αγώνας επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών είναι και ζήτημα των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Κι ο αγώνας αυτός αποκτά εκ των πραγμάτων κοινά μπόλια και κοινούς στόχους...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ