Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι αύριο στα Προπύλαια

Τα 6 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την αιματηρή επίθεση εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας και τα 2 από την εισβολή και κατοχή στο Ιράκ, όχι μόνο δε στάθηκαν ικανά να ξεθωριάσουν τη μνήμη και την οργή, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν ηχηρή υπόμνηση του απαράγραπτου χρέους της αντίστασης στην επέλαση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Οι αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αύριο Παρασκευή στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας, σ' αυτό το χρέος αναφέρονται και η συμμετοχή όλων είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Αύριο διαδηλώνουμε για τα εγκλήματα που έγιναν, για το αίμα που χύθηκε, για τον πόνο που προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί στο διάβα της η ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων. Αλλά κυρίως διαδηλώνουμε για όσα προτίθεται και σχεδιάζει ακόμα να προκαλέσει. Το μέλλον σκιαγραφείται καθαρά μέσα από το παρελθόν της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Σκιαγραφείται μέσα από ένα εξαιρετικά ανησυχητικό για τους λαούς του κόσμου παρόν. Στη «γειτονιά» μας και μόνον άρχισε να μυρίζει ήδη μπαρούτι. Στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο... Ολα δείχνουν πως νέα πολεμοκάπηλα σχέδια εξυφαίνονται, άλλα έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιράν, Συρία, Κόσσοβο... Κι ας μην ξεχνάμε την Κούβα, τη ΛΔ της Κορέας, όλες εκείνες τις χώρες που ξεδιάντροπα ο ιμπεριαλισμός εντάσσει στον «άξονα του κακού», προαναγγέλλοντας νέες αιματοχυσίες.

Αυτό το μέλλον, το ζωγραφισμένο με τα χρώματα του πολέμου και της φρίκης, το ποδηγετημένο από τη σιδερένια ιμπεριαλιστική φτέρνα, μπορεί και πρέπει να αποτραπεί. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να το πολεμήσει, να το ανατρέψει είναι αυτή της λαϊκής πάλης με αντιιμπεριαλιστικούς στόχους και αιτήματα. Κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος που θέλει την ειρήνη, που αγανακτεί, ας πάρει αύριο τη θέση του στα συλλαλητήρια, ενώνοντας τη φωνή του με αυτή χιλιάδων άλλων αγωνιστών. Ας στρατευτεί ενεργά στις γραμμές του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, γιγαντώνοντάς το. Ολοι μαζί να εκφράσουμε αποφασιστικά την αλληλεγγύη μας στους λαούς που υποφέρουν. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την αποτροπή της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και την ανατροπή της νέας τάξης. Να απαιτήσουμε τον τερματισμό της κατοχής και την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, να απαιτήσουμε τη μη συμμετοχή της χώρας μας στους τυχοδιωκτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αύριο, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια της Αθήνας, με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ξοφλάμε ένα γραμμάτιο από το χρέος που βαραίνει τις πλάτες μας. Το χρέος να οικοδομήσουμε μια κοινωνία, ένα μέλλον που δε θα σκιάζεται από το φόβο του πολέμου, γιατί θα έχει τσακίσει τη μήτρα που τον γεννά, τον ιμπεριαλισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ