Τετάρτη 13 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πιο πολλά κόκκινα γαρίφαλα

Στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας στραμμένη η προσοχή μας σήμερα. Στις σχολές όπου ό,τι επικρατεί δεν αφήνει κανέναν φοιτητή ικανοποιημένο. Οπου δε θέλει πολύ για να δει κάποιος την αγανάκτηση να εκφράζεται, το άγχος για τις σπουδές να κυριαρχεί, μαζί με το οικονομικό βάρος μιας κατ' ευφημισμόν «δωρεάν» Παιδείας, που πάει «παρέα» με ένα όλο και μειούμενο βάρος σπουδών.

Εκεί ακριβώς, μέσα στις σχολές, σήμερα, φοιτητές και σπουδαστές έχουν μια ευκαιρία να απαντήσουν με το δικό τους τρόπο σε όλα αυτά, να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι στα θεμέλια για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Εχουν την ευκαιρία σήμερα μέσα από τις κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, να βγάλουν πιο ισχυρή την Πανσπουδαστική Κ.Σ., έτσι που η αυριανή μέρα να μην είναι ίδια για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ετσι που οι σύλλογοι να είναι πιο ζωντανοί, πιο διεκδικητικοί. Ετσι που να δυναμώσει το φοιτητικό κίνημα, να είναι πιο ισχυρή η απάντηση των φοιτητών σε όσους υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον τους. Για να δυναμώσουν οι αγώνες για δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για δωρεάν στέγαση, σίτιση και συγγράμματα για όλους τους φοιτητές, για πτυχία με αξία και δουλιά με δικαιώματα, για επιστήμη κι έρευνα στην υπηρεσία του λαού και της νεολαίας.

Κάθε φοιτητής έχει συμφέρον να στηρίξει σήμερα τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, γιατί κάθε φοιτητής μπορεί να κατανοήσει ότι υπάρχει η δυνατότητα να σπουδάζει με όρους ισοτιμίας κι όχι με κριτήριο πόσο γεμάτο είναι το πορτοφόλι της οικογένειάς του. Κάθε φοιτητής θέλει τελειώνοντας τις σπουδές κι αποκτώντας το πτυχίο του, να είναι ολοκληρωμένος επιστήμονας, με βαθιά γνώση του αντικειμένου του, με ικανότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης του, αλλά κυρίως με τη δυνατότητα να θέσει τις επιστημονικές του γνώσεις στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού, στην υπηρεσία της προόδου και της εξέλιξης της κοινωνίας.

Για να μπορούν τα πανεπιστήμια να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού (κι όχι των πολυεθνικών) και να βγάζουν ολοκληρωμένους επιστήμονες, χρειάζονται ρωμαλέοι αγώνες. Η ψήφος στην ΠΚΣ είναι ψήφος αξιοπρέπειας κι ελπίδας. Είναι ψήφος για ένα ισχυρό φοιτητικό κίνημα που μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές, για την απελευθέρωση του λαού αλλά και της ίδιας της επιστημονικής εξέλιξης από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των μονοπωλίων.

Η κάλπη, είναι κι αυτή ένα σταυροδρόμι για κάθε φοιτητή, που καλείται να επιλέξει: ή, το δρόμο της υποταγής, ή, το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για όσα του ανήκουν. Κι όσα περισσότερα κόκκινα γαρίφαλα βγουν από τις κάλπες, τόσο θα μεγαλώσουν οι ελπίδες και οι δυνατότητες διεκδίκησης για το λαό και τη νεολαία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ