Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η ομολογία

«Το εμβόλιο για την εποχιακή γρίπη δεν προστατεύει από πιθανή μετάλλαξη του ιού των πουλερικών. Αυξάνοντας όμως τις παραγγελίες για το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης, τα κράτη - μέλη κάνουν μία χειροπιαστή επένδυση προς τις εταιρίες, προκειμένου να έχουν οικονομικά κίνητρα για αύξηση της παραγωγής τους»!!!

Η παραπάνω δήλωση - σοκ έγινε την Παρασκευή από τον επίτροπο της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή. Πρόκειται για μια δήλωση - ομολογία, που όπως και να τη διαβάσει κανείς είναι κυνική. Είναι προκλητική. Κινείται στα όρια της απροκάλυπτης χυδαιότητας, γιατί στην πραγματικότητα αναλύει και κωδικοποιεί την ουσία, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των πολιτικών που επεξεργάζονται και προωθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι εθνικές κυβερνήσεις. Στην πραγματικότητα, λέει ότι ακόμα και σε θέματα υγείας - ενδεχόμενα ειδικά για θέματα υγείας όπου όταν καλλιεργείται πανικός ο κόσμος σπεύδει σε κάθε είδους φάρμακα - πρέπει να ευνοούμε την υπερκατανάλωση. Οχι επειδή με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην προστασία της υγείας, αλλά επειδή έτσι αυξάνουμε τα έσοδα των φαρμακοβιομηχανιών...

Βέβαια, το γεγονός ότι ο επίτροπος επέλεξε αυτόν τον ακραίο τρόπο να δημοσιοποιήσει μια αλήθεια που αφορά τα κριτήρια με βάση τα οποία πορεύεται η ΕΕ, δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που με συνέπεια και με θεμελιωμένα στοιχεία αποκαλύπτει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. Οτι, δηλαδή, το δημιούργημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ένα κατασκεύασμα του δυτικοευρωπαϊκού κεφαλαίου, που καλείται να βάζει πλάτη στα επικίνδυνα σχέδια των πολυεθνικών και να επιβάλλει πολιτικές που να ικανοποιούν τις αξιώσεις των κεφαλαιοκρατών. Πολιτικές που στην άλλη όψη τους δεσπόζουν οι συνεχείς επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και το βιοτικό τους επίπεδο.

Τέτοιες ήταν οι ρυθμίσεις και οι πολιτικές που τόσα χρόνια προωθούσε το ΠΑΣΟΚ, άσχετα από τον τρόπο που τις βάφτιζε. Αυτή την επιδίωξη εξυπηρετούσαν τα πακέτα των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που «σερί» παίρνει από το καλοκαίρι η κυβέρνηση της ΝΔ. Το κεφάλαιο υπηρετούσε ο φορολογικός νόμος και ο νόμος για τα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις. Τις μεγάλες επιχειρήσεις ευνοεί ο νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Τις πολυεθνικές και μόνον αυτές εξυπηρετεί η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και η «οδηγία Μπολκεστάιν». Αίτημα των εργοδοτικών οργανώσεων και του μεγάλου κεφαλαίου θέλουν να ικανοποιήσουν με τις νέες ανατροπές που ετοιμάζουν για το Ασφαλιστικό.

Από αυτή την άποψη οι επαίσχυντες δηλώσεις του Κοινοτικού επιτρόπου δεν πρέπει να μας ξενίζουν. Πρέπει να μας πεισμώνουν για το δίκιο των απόψεών μας, για το δίκιο του αγώνα μας, για την ανάγκη να κάνουμε ακόμα περισσότερα προκειμένου να απεγκλωβίζονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου και τις προσπάθειες, κρατούντων και βαστάζων, να πείσουν τους λαούς πως δήθεν μονόδρομος είναι η πλήρης υποταγή στις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ