Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στόχος οι λαοί

Τα λαϊκά κινήματα στο σύνολό τους και πολύ περισσότερο όσα εκφράζουν έναν κάποιο ριζοσπαστισμό, εμφανή στον προσανατολισμό της δράσης τους και στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, βρίσκονται από καιρό «κλειδωμένα» στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Ενας πραγματικός καταιγισμός μέτρων λαμβάνονται για τον παροπλισμό τους, με το προσφιλές στους ιμπεριαλιστές πρόσχημα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατικής» απειλής. Με μια κάπως πιο διασταλτική ερμηνεία της έννοιας «τρομοκρατία», εύκολα μπορεί να αποδοθεί σαν τέτοια κάθε μορφή πάλης που διεκδικεί τα δίκια του λαού, ιδιαίτερα δε κάθε μορφή πάλης που δύναται να θίξει τον καπιταλισμό και τα στηρίγματά του.

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο θέμα του «Ριζοσπάστη» ήταν πράγματι αποκαλυπτικό. Η κυβέρνηση Σημίτη στις 29 Μάη του 2000 υπογράφοντας τη συμφωνία για την «αμοιβαία δικαστική συνδρομή επί ποινικών υποθέσεων μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ» παραχώρησε τη δυνατότητα στις ξένες μυστικές υπηρεσίες να δρουν ανεξέλεγκτα στο ελληνικό έδαφος και να πραγματοποιούν ακόμα και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση έρευνες υπό «απόρρητη ή πλαστή ταυτότητα». Σημειώνουμε το προφανές, η συμφωνία αυτή υπογράφτηκε πριν το χτύπημα στη Νέα Υόρκη το 2001, το οποίο έδωσε το τέλειο άλλοθι στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την εξαπόλυση μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα!

Αναρωτιέται κανείς, βάσει ποιας ανάγκης υπογράφτηκε αυτή η συμφωνία και πολλές άλλες ακόμη, αν όχι της ανάγκης για χτύπημα των λαϊκών κινημάτων προληπτικά, με δεδομένη την όξυνση των αντιθέσεων του καπιταλισμού που αποτελεί παράγοντα υπονόμευσής του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινωνικοπολιτικής πάλης ενάντιά του. Επιδιώκει να προλάβει την πάλη των λαϊκών κινημάτων πριν αυτά γιγαντωθούν για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που όσοι την ασκούν και όσοι δέχονται τις ευεργετικές της επιδράσεις, το μεγάλο κεφάλαιο δηλαδή, γνωρίζουν πως θα σκληρύνει περισσότερο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αυτή η συμφωνία βέβαια είναι μια σταγόνα σε έναν ωκεανό μέτρων με την ίδια πάντα στόχευση. Μέτρα όπως το γιγαντιαίων διαστάσεων φακέλωμα των επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών που πήρε πρόσφατα η ΕΕ, η πρωτοφανής επέκταση των κατασταλτικών μηχανισμών, η παρακολούθηση κάθε πτυχής της ζωής και της δραστηριότητας των εργαζομένων. Ακόμα ακόμα και αυτό το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που οδεύει προς ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στις γραμμές του ανιχνεύει κανείς με ευκολία την πρόθεση ποινικοποίησης της αγωνιστικής λαϊκής δράσης, ενώ ρητά χαρακτηρίζεται απειλή η νοσταλγία για το σοσιαλισμό που παρατηρείται....

Είναι λοιπόν σαφές πως στόχος είναι οι λαοί και τα κινήματά τους, που δεν πρέπει να βρουν τη διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα. Ας μην επιτρέψουμε να το πετύχουν. Ας μην επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσουν. Να τους τρομοκρατήσουμε εμείς. Με ισχυρό μέτωπο λαϊκό και ακατάπαυστη πάλη αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή, οργανώνοντας την αντεπίθεση ως την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ