Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δεν περνά η τρομοκρατία

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε ποινές πολύμηνης φυλάκισης σε δύο αγωνιστές επειδή παλαιότερα πρωτοστάτησαν σε λαϊκή κινητοποίηση, ματαιώνοντας επίσκεψη του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, σε σχολείο. Ηταν 7 του Φλεβάρη 2002 έξω από το 3ο Ενιαίο Λύκειο του Αιγάλεω, όταν ο Μίλερ θα «έλεγχε» πώς προχωρά εκεί κάποιο «πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας»! Λαός και νεολαία θεώρησαν πρόκληση την παρουσία του και με μαζική συγκέντρωση ματαίωσαν την επίσκεψη. Η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση και κινητοποίηση βρέθηκε τότε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (αστυνομικούς με πολιτικά, ΜΑΤ). Να σημειωθεί ότι, παρ' όλη την αστυνομοκρατία, καμία προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε εκείνη την ώρα. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν ένα χρόνο μετά από το συμβάν και βασίστηκαν - σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών - σε ανώνυμο τηλεφώνημα προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, το οποίο καταδείκνυε τους κατηγορούμενους!!!

Η συνέχεια ήρθε πριν από μερικές μέρες στο δικαστήριο με την προαναφερόμενη απαράδεκτη πολιτικά απόφαση, ως άλλη μία γεύση του «αδέκαστου» της Δικαιοσύνης, άλλη μια «επιβράβευση» των διώξεων της αγωνιστικής δράσης. Είναι καταφανές ότι η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός θεωρούν έγκλημα τη ματαίωση της επίσκεψης ενός Αμερικανού πρέσβη και προχωρούν στην καταδίκη στελεχών του μαζικού κινήματος προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να στείλουν μήνυμα ευρύτερα. Ταρακουνημένοι οι κρατούντες από το γεγονός ότι τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν ανέχονται ούτε την ιμπεριαλιστική πολιτική, ούτε τους φορείς της. Γι' αυτό διαδήλωσαν μαζικά κατά του Κλίντον. Γι' αυτό απέτρεψαν τη σχεδιαζόμενη αργότερα επίσκεψη του Πάουελ. Γι' αυτό θα πράξουν το ίδιο και με όποιον άλλον του είδους τους κοπιάσει κατά δω.

Πάνω απ' όλα η δικαστική αυτή απόφαση δείχνει το φόβο της άρχουσας τάξης και των μηχανισμών της μπροστά ακριβώς σε αυτό το μαχόμενο και διογκούμενο λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό προσπαθούν με τέτοιες αποφάσεις να το τρομοκρατήσουν και να το περιστείλουν, πριν ξαναστείλουν τους ροπαλοφόρους τους για να το καταστείλουν. Ας μην ελπίζουν όμως. Γιατί αυτός ο τόπος μπορεί να έβγαλε και κοτζαμπάσηδες, και Γούσηδες, και ραγιάδες. Αλλά κυρίως γέννησε αγωνιστές, ανθρώπους όρθιους, που όλους τους προαναφερόμενους τους έστελναν συχνά - πυκνά στο βόρβορο της ανυποληψίας και της αθλιότητας.

Ετσι και οι σημερινές επιδιώξεις των επιγόνων τους θα πέσουν στο κενό. Την απάντηση που τους αρμόζει θα την πάρουν με ένταση του αγώνα και της λαϊκής συσπείρωσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Θα την πάρουν με την αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη και τους λαϊκούς αγώνες ενάντια σε όλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Ενάντια στον αντικομμουνισμό, αρχής γενομένης με την αυριανή - μεγαλειώδη όπως προβλέπεται - συγκέντρωση στα Προπύλαια, κατά του κατάπτυστου μνημονίου και όλων των εμπνευστών τέτοιων κι ανάλογων κειμένων, πολιτικών, δικαστικών ή άλλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ